Rystet borgmester om SAS-fyringer: En forfærdelig katastrofe for de fyrede og for byen

SAS-fyringer rammer hårdt i Tårnby Kommune. Nu skal det lokale jobcenter på overarbejde for at hjælpe fyrede SAS-medarbejdere bedst muligt videre.

Nok engang har Tårnbys borgmester, Allan Andersen (S), udsigt til at se ledighedstallene i Amager-kommunen brage i vejret. 

Det sker efter tirsdagens dystre SAS-nyhed om at skære 1.700 fuldtidsstillinger i Danmark. Det kommer til at ramme hårdt i Tårnby Kommune, som har mange SAS-ansatte, siger Allan Andersen til TV 2 Lorry.

- Det er en forfærdelig situation, vi er i. Det er en katastrofe for dem, der mister arbejdet, og det er en katastrofe, når vi ser på, hvordan byen skal få dem i arbejde igen, siger Allan Andersen til TV 2 Lorry. 

I alt 5.000 fuldtidsstillinger skal skæres fra i hele SAS, oplyser SAS tirsdag morgen i en pressemeddelelse. 1.700 af dem skal findes i Danmark. 

Nedskæringerne sker som konsekvens af coronakrisen, der har gjort et stort indhug i SAS' økonomi.

For at mindske spredningen af virusset har SAS og andre luftfartsselskaber ikke kunnet flyve som normalt, og det har givet færre passagerer og derved færre penge i kassen hos SAS.

Hårdt prøvet jobcenter

Før tirsdagens fyringer havde coronakrisen allerede sendt 50,8 procent flere Tårnby-borgere ud i ledighed end normalt.

Det kan du læse mere om her.

quote Vi bliver lagt ned. Det her er ikke noget, Tårnby kan klare selv

Allan Andersen (S), borgmester Tårnby Kommune

I Tårnby Kommune knytter flere tusinde borgeres arbejde sig til Københavns Lufthavn i Kastrup, og flere af dem er allerede hårdt ramt af, at Norwegian først vil flyve fra Danmark i 2021. 

Nu bliver køen til jobcenteret endnu længere, og sagsbehandlernes sagsbunker vil kun skyde i vejret. Det skyldes blandt andet et klart ønske fra SAS, der i forbindelse med de mange fyringer er forpligtet til at hjælpe deres tidligere medarbejdere videre. 

- SAS ønsker, at jobcenteret i Tårnby skal være indgangen for alle de fyrede medarbejdere. Vi er glade og stolte over, at vores jobcenter blandt andet skal være med til at opkvalificere de fyrede til andre brancher, siger Allan Andersen til TV 2 Lorry.

Bliver lagt ned

Ledighedstallene har dog udsigt til at blive endnu højere, oplyser Allan Andersen. Han forudser også fyringer i bagage-virksomhederne. 

- Vi bliver lagt ned. Det her er ikke noget, Tårnby kan klare selv, siger Allan Andersen, der nu håber på en økonomisk håndsrækning fra staten. 

Situationen i Tårnby kunne have været endnu værre. En stor del af de knap 23.000, der til daglig arbejder i lufthavnen, er nemlig sendt hjem med løn fra statens hjælpepakker.

Generelt set er hovedstadsområdet ramt lidt hårdere end resten af landet, når det kommer til stigningen i antal ledige.

På landsplan er antallet steget med 33,6 procent, mens det i Region Hovedstaden er steget med 34,8 procent. Til gengæld er Region Sjælland sluppet lidt billigere med en stigning på 33 procent.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

gfnfgn

Akutberedskabet opfordrer borgere i Københavns nordvestkvarter til corona-test inden genåbning

gfnfgn

Udbrud af 'skrækkelig' mutation overrasker ikke beboere: - Ingen holder afstand

20070614-190907-5-1920x1284we

Fodbold-klubber i coronaoprør: "Smitten kan eksplodere"

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere