Politi opsætter sluse ved lufthavnsstation: Skal mindske risiko for smitte

I forbindelse med den midlertidige grænselukning er der opsat en sluse på Kastrup Station, hvor togpassagerer fra Sverige sluses igennem i små grupper.

Slusen skal forhindre, at for mange personer ophober sig på perronen og dermed øger risikoen for at sprede smitte med coronavirus. Foto: Københavns Politi / Twitter

Rejsende, der dagligt pendler til og fra Sverige med tog, skal i disse corona-tider med ekstra skærpet grænsekontrol gennemleve markante forlængelser i rejsetiden, når de krydser sundet og skal ind i Danmark.

Det skyldes ikke mindst, at Københavns Politi nu har opsat yderligere sikkerhedsforanstaltninger ved den første station, togrejsende fra Sverige møder, når de kommer ind i Danmark.

Ved Kastrup Station har politiet således opsat et såkaldt slusesystem, der skal være med til at undgå smittespredning på perronen. Det skriver politikredsen på Twitter.

Slusesystemet, der i princippet bare et hegn, fungerer således, at når passagererne ankommer fra Sverige til Danmark, skal de blive siddende i toget. Derefter vil de i små grupper blive kaldt ud fra toget og ind i slusen på perronen.

Læs også Fem gode råd: Sådan skal vi passe på hinanden, når vi handler

- På den måde undgår vi ophobning på perronen og minimerer risikoen for smittespredning, skriver Københavns Politi på Twitter.

Og fordi samtlige togrejsende fra Malmø skal tjekkes, inden de får lov til at krydse grænsen til Danmark eller bliver afvist, så skal man altså som almindelig pendler regne med markant forøget rejsetid.

Ifølge de seneste tal fra Rigspolitiet er 775 personer blevet afvist ved grænserne til Danmark, siden det den 14. marts blev vedtaget, at man som udlænding kun må komme ind i landet, hvis man har et såkaldt anerkendelsesværdigt formål.

Af de 775 er de 85 blevet afvist ved Kastrup Station, heraf 24 det seneste døgn.

127 er blevet afvist ved Øresundsbroen, 58 i Københavns Lufthavn, mens Nordsjællands Politi har afvist 46 ved færgeoverfarten mellem Helsingør og Helsingborg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik