Nu åbner ny nærpolitistation: Skal øge trygheden

Flere betjente, en ny nærpolitistation og større synlighed skal øge trygheden i Tårnby.

I december 2020 besluttede et bredt flertal i Folketinget at afsætte midler til 20 nye nærpolitienheder i hele landet.

Nu åbner én af de 20 nye nærpolitistationer så i Tårnby, hvor en øget tilstedeværelse skal give mere tryghed.

Vigtigt skridt for at øge trygheden

- Vi ser frem til at åbne en ekspedition i Tårnby, så borgerne i området får et sted, de kan henvende sig personligt, når de vil tale med os, siger politidirektør Anne Tønnes og fortsætter:

- Ekspeditionen bliver – sammen med de ekstra betjente, vi tilfører til Tårnby – vigtige skridt til at øge trygheden i området.

Nærpolitistationen kommer til at ligge på Kamillevej. 

Her vil borgere i åbningstiden kunne foretage anmeldelser, være i dialog med politiet og få råd og vejledning.

Efterspurgt af mange borgere

Også Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S) er begejstret over åbningen.

- Jeg glæder mig helt vildt til det. Det bliver godt for borgerne i Tårnby. Jeg ved, det kommer til at gøre en rigtig stor forskel for vores borgere. Det er et sted, de kan henvende sig, og politiet bliver mere synligt, siger han til TV 2 Lorry.

Københavns Politi har netop tilført ekstra nærbetjente til Tårnby. De ekstra betjente får også base på Kamillevej, og de supplerer de patruljer, der allerede er i området. Det betyder, at politiet fremadrettet vil være mere synlige i Tårnby – også uden for åbningstiden i ekspeditionen.

Ekspeditionen kommer til at have åbent for borgerhenvendelser 15 timer om ugen. Det vil blive på mandage kl. 15-20, onsdage kl. 12-17 og fredage kl. 15-20. Åbningstiderne vil blive evalueret efter et halvt år.

Københavns Politi har et ønske om at fejre åbningen af nærpolitistationen med borgere og erhvervsdrivende i området, men pga. den aktuelle coronasituation er fejringen udskudt til foråret. 

Hvad undrer du dig over?