Masser af plads: Corona spændte ben for trafikken på Øresundsbroen i 2020

Coronarestriktioner og skærpede indrejseregler medvirkede i 2020 til store fald i trafikken over Øresundsbroen.

18.620.

Så mange personbiler krydsede i gennemsnit Øresundsbroen hver dag i 2019.

Men i 2020 var det tal mindsket til 10.851.

Det svarer til et fald på omkring 41,7 procent. Tilsvarende er antallet af pendlere faldet med 26,6 procent i samme periode.

Det oplyser Øresundsbro Konsortiet i en pressemeddelelse.

quote Vi kan se, at grænsekontrol, restriktioner og mere tid i hjemmet påvirkede trafikken over sundet

Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbroen

Hjemmearbejde og rejserestriktioner

Coronapandemien og de medfølgende restriktioner skal ikke overraskende findes blandt årsagerne til, at færre har krydset broen mellem Danmark og Sverige for at tage på ferie, arbejde eller dagsbesøg på den modsatte side af sundet.

– Vi kan se, at grænsekontrol, restriktioner og mere tid i hjemmet påvirkede trafikken over sundet, siger Linus Eriksson, der er administrerende direktør for Øresundsbroen, i pressemeddelelsen og fortsætter: 

- Men gennemsnittet på cirka 12.500 vejrejser om dagen viser samtidig, at broen fortsat er et vigtigt forbindelsesled for mange mennesker og virksomheder.

Under den første nedlukning i marts og april faldt den samlede trafik med 60-70 procent i forhold til samme periode året forinden.

Fra midten af maj begyndte trafikken igen at stige.

Stigningen fortsatte hen over sommeren og efteråret, inden efterårets smittespredning og nye restriktioner atter påvirkede trafikken negativt.

Godstrafik holder niveau

Mens der har været betydelige fald i trafikken med personbiler og pendlere, så viser tallene, at  godstrafikken over broen i 2020 har holdt stort set samme niveau som året før. 

Faktisk steg antallet af varevogne med 3,8 procent, mens antallet af lastbiler led et lille fald med 1,4 procent. Det betyder, at den samlede godstrafik faldt med 0,6 procent.

– Godstrafikken har rullet støt over broen under hele pandemien, hvilket er positivt, både for konsortiets resultat, og fordi vigtige leverancer har kunne fortsætte i begge lande.

- Vores mere attraktive priser for lange modulvogntog har bidraget positivt for både virksomhederne og miljøet, siger Linus Eriksson i pressemeddelelsen.

Konsortiet bag broen oplyser, at de samlede indtægter i 2020 faldt med 489 millioner danske kroner i forhold til året forinden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

kr1

Lille butik med stor løsning: Sådan holder de styr på antallet af kunder indenfor

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere