Lufthavn regner med gigantisk ski-rykind

Om kort tid rejser danskerne i stort antal på skiferie. 25.000 par ski skal igennem Københavns lufthavn.

Du skal holde balancen på skibakkerne - men også når du transporterer dine ski gennem lufthavnen. Foto: Jens Nørgaard - Scanpix & Ritzau

De er lange, de er uhåndterlige, og de fylder voldsomt på bagagevoge og andre steder. Men de er aldeles uundværlige, skiene. I hvert fald når man nu står og skal på skiferie. Og det skal rigtig mange danskere i de kommende uger. Københavns Lufthavn oplyser i en pressemeddelelse, at de regner med at skulle ekspedere 25.000 par ski i løbet af skiferie-sæsonen.

Men lufthavnen er klar til at håndtere de mange uregerlige skipakninger.

- Der er typisk godt med ekstra bagage og flere tunge tasker, når danskerne drager på skiferie. Derfor har vi blandt andet ekstra servicepersonale klar i den såkaldte ”odd-size” bagage, som i skisæsonen håndterer omkring 25.000 par ski,” fortæller lufthavnens passagerchef Susanne Rose Plum.

Læs også Nu kan du snart kælke på Københavns nye kunstige skibakke

Og foreløbig er der jo intet, der bare tyder på, at sneen skulle dale over danskerne denne vinter, så et ekstra stort antal sneglade ski- og kælkeentusiaster pakker formentlig grejet denne vinter og søger udenlands.  Men ski bliver ikke opfattet som helt almindelig bagage.

De kan slet indleveres som almindelig baggage, ligesom det selvfølgelig heller ikke kan lade sig gør at have dem med som håndbagage.  Skiene skal udstyres med kuffertmærke og derefter afleveres i odd-size skranken, der ligger for enden af terminal 2 ved skranke 154 - eller i Terminal 3 - til venstre for ankomsten.

Læs også Skiræs på Amager Bakke: Så hurtigt går det nedad

Og så har lufthavnen et enkelt - og ret godt råd - til folk, der ankommer med ski. For man risikerer at ramme andre passagerer med de lange ski.

- Det er vigtigt at være opmærksom på sine medpassagerer, når man bakser rundt med en stor skitaske. Et godt råd er derfor, at man i stedet for at lægge sin skitaske vandret på bagagevognen, placerer sin skitaske lodret. På den måde undgår man bedst muligt at ramme sine medpassagerer, når man går gennem lufthavnen med skitasker på vognen,” siger Susanne Rose Plum.

Fra Københavns Lufthavn går der fly til 20 forskellige skisportsrejsemål.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik