Lufthavn regner med gigantisk ski-rykind

Om kort tid rejser danskerne i stort antal på skiferie. 25.000 par ski skal igennem Københavns lufthavn.

De er lange, de er uhåndterlige, og de fylder voldsomt på bagagevoge og andre steder. Men de er aldeles uundværlige, skiene. I hvert fald når man nu står og skal på skiferie. Og det skal rigtig mange danskere i de kommende uger. Københavns Lufthavn oplyser i en pressemeddelelse, at de regner med at skulle ekspedere 25.000 par ski i løbet af skiferie-sæsonen.

Men lufthavnen er klar til at håndtere de mange uregerlige skipakninger.

- Der er typisk godt med ekstra bagage og flere tunge tasker, når danskerne drager på skiferie. Derfor har vi blandt andet ekstra servicepersonale klar i den såkaldte ”odd-size” bagage, som i skisæsonen håndterer omkring 25.000 par ski,” fortæller lufthavnens passagerchef Susanne Rose Plum.

Og foreløbig er der jo intet, der bare tyder på, at sneen skulle dale over danskerne denne vinter, så et ekstra stort antal sneglade ski- og kælkeentusiaster pakker formentlig grejet denne vinter og søger udenlands.  Men ski bliver ikke opfattet som helt almindelig bagage.

De kan slet indleveres som almindelig baggage, ligesom det selvfølgelig heller ikke kan lade sig gør at have dem med som håndbagage.  Skiene skal udstyres med kuffertmærke og derefter afleveres i odd-size skranken, der ligger for enden af terminal 2 ved skranke 154 - eller i Terminal 3 - til venstre for ankomsten.

Og så har lufthavnen et enkelt - og ret godt råd - til folk, der ankommer med ski. For man risikerer at ramme andre passagerer med de lange ski.

- Det er vigtigt at være opmærksom på sine medpassagerer, når man bakser rundt med en stor skitaske. Et godt råd er derfor, at man i stedet for at lægge sin skitaske vandret på bagagevognen, placerer sin skitaske lodret. På den måde undgår man bedst muligt at ramme sine medpassagerer, når man går gennem lufthavnen med skitasker på vognen,” siger Susanne Rose Plum.

Fra Københavns Lufthavn går der fly til 20 forskellige skisportsrejsemål.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere