Kommune bruger 1,3 millioner på gavekort til ansatte - men det får nu kritik

Tårnby Kommune har valgt at forkæle samtlige 4.300 ansatte med et gavekort som tak for indsatsen under coronakrisen.

- Det er underligt, og jeg kan ikke forstå det.

Sådan lyder det fra Dennis Wollesen Clausen, der er Venstres gruppeformand i Tårnby Kommune.

Kommunen besluttede besluttede tidligere på ugen at forkæle alle dens medarbejdere med en gave som tak for deres indsats under coronakrisen.

Dennis Wollesen Clausen forklarer, at han ikke har noget problem med, at offentligt ansatte belønnes med ekstra personalegoder. Men i det her tilfælde, mener han, det er gået for vidt.

De ansatte bliver belønnet med en gave til en værdi af 300 kroner, som kan hentes i en såkaldt gaveshop, hvor der er mulighed for at vælge mellem forskellige ting.

Det er et enigt økonomiudvalg i Tårnby, der har godkendt gaven, Den gælder for alle kommunens cirka 4.300 medarbejdere, og dermed er den samlede udgift for kommunen cirka 1,3 millioner kroner, skriver lokalavisen Ama’rLiv.

- Det er helt fint, at man belønner sine medarbejdere, hvad enten det er i det private eller i en offentlig virksomhed. Men jeg har et problem med det, når man i så mange andre tilfælde siger, at der skal udvises mådehold, og man ikke bare kan bruge penge, men så pludselig kan trylle 1,3 millioner kroner frem, siger Dennis Wollesen Clausen til TV 2 Lorry.

Hans eget parti Venstre er som det eneste i kommunalbestyrelsen ikke repræsenteret i Økonomiudvalget, der har godkendt gaven.

- Jeg ser det som et kampagneelement fra vores borgmester, at han laver det her nummer, end det reelt er en gestus for de ansatte, siger Dennis Wollesen Clausen.

Et skulderklap

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Tårnbys socialdemokratiske borgmester, Allan S. Andersen.

Hans partikollega Jan Jakobsen, der er 1. viceborgmester og ligeledes sidder med i Økonomiudvalget, siger dog til TV 2 Lorry, at han har svært ved at forstå kritikken.

- Der er ikke så meget at forsvare. De medarbejdere, vi har, vil vi gerne give et skulderklap for alt det postyr, der har været under coronakrisen. Derfor var vi i Økonomiudvalget enige om, at vi synes, det var en god idé at belønne medarbejderne med 300 kroner for den gode indsats, de har ydet, siger Jan Jakobsen.

- Vi er jo ikke en kommune, der er lønførende eller avant garde på det økonomiske. Og man kan også vende det om og sige, at sådan er det også i en masse virksomheder, at man viser sine medarbejdere, at man er tilfreds med den måde, de har arbejdet på, og det er det, vi har gjort i Tårnby Kommune. Vi snakker 300 kroner, som de kan bruge til at købe en lille ting, de kan hygge sig med for det arbejde, de har lavet, lyder det fra 1. viceborgmesteren.

Han mener, at baggrunden for kritikken mere handler om, at Venstre er misundelige over, at de ikke var med til at træffe beslutningen om at glæde medarbejderne.

- Så synes jeg hellere, de skulle bakke op om det og sige, at de synes, det var en god idé, siger Jan Jakobsen.

Venstres Dennis Wollesen Clausen fastholder dog kritkken.

- Det kan sagtens blive et skråplan, hvis man skal ud og præmiere medarbejderne for bare at passe deres arbejde, hver gang der opstår en ekstraordinær situation. Jeg synes godt, vi kunne bruge pengene anderledes, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere