Jobcenter i lufthavnen lukker og slukker

Jobcenteret blev etableret i forbindelse med fyringer på grund af coronaepidemien

Tårnby Kommune lukker nu det jobcenter i Københavns Lufthavn, der blev etableret i juni sidste år. 

I forbindelse med coronapandemien og store fyringsrunder i lufthavnen, åbnede Tårnby Kommune et nyt jobcenter finansieret af statslige varslingsmidler.

Men nu har kommunen opsagt rådgivnings- og jobcenterets lokaler i lufthavnen, fordi der nu er for få borgere, der gør brug af det.

- Der kommer ikke særlig mange mere. Vi får omkring 2-4 nye sager om måneden, og så har vi stadigvæk 60 igangværende sager, som vi arbejder videre med på, siger borgmester i Tårnby Kommune, Allan S. Andersen (S).


Jobcenteret forsvinder dog ikke helt med det samme. Resten af året rykker det ind på det allerede eksisterende jobcenter ved Tårnby Rådhus.

- Jeg synes, det jobcenteret har været en succes, mens det varede. Jobcenteret i lufthavnen har været mere eller mindre lukket ned for personligt fremmøde grundet covid-19, men masser af borgere har taget imod den indsats, der var, siger borgmesteren.

quote Vi oprettede jobcenteret på grund af den bratte nedlukning, og vi så en luftfart, som var udfordret fordi, der ikke var nogle fly, der kom på vingerne mere

Allan S. Andersen (S), borgmester, Tårnby Kommune

Fyringsrunder i lufthavnen

Sidste år var der omkring 2000 opsagte fra lufthavnen, der benyttede jobcenteret for at komme tættere på et nyt job. Tårnby Kommune oplyser, at omkring 25 procent af de ledige, der kom i et forløb på Jobcenter CPH kom i job igen. 

- Vi oprettede jobcenteret på grund af den bratte nedlukning, og vi så en luftfart, som var udfordret fordi, der ikke var nogle fly, der kom på vingerne mere, siger borgmester i Tårnby Kommune, Allan S. Andersen (S).

På den måde var der pludselig mange ledige fra lufthavnen og de lufthavnsrelaterede virksomheder.

- Vi stod pludselig med en stor pukkel, som skulle have hjælp fra Tårnby Kommune, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Men selvom, der nu er færre, der henvender sig på jobcentret, er borgmesteren bekymret for antallet af ledige i kommunen.

- Det er selvfølgelig en god nyhed, at jobcenteret hjalp 25 procent af de ledige i job igen. Men vi har stadig et problem med ledighed i kommunen, og der er mange, der har mistet deres arbejde. Dem skal vi have i arbejde igen, siger borgmesteren.

Jobcentret forsætter sin funktion på Tårnby Rådhus året ud, og modtager nye ledige til og med November. Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Muna Therapeutics

Vild vækst i hovedstadens medicinalbranche: Over 10.000 nye jobs på fem år

Viljen til Succes - HKI Ost

playPoul udvikler oste til toprestauranter med skimmelsmag og kælderlugt

Nordsjællands Fuglepark

playNordsjællands Fuglepark i nød: ’’Det er min livsdrøm, der går i opløsning.''

Memox

playSom barn blev Amelevi selv anbragt: Nu har hun 250 ansatte og hjælper udsatte familier

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere