Her stikker smitten af: Udbrud på plejehjem, skole og i børnehave

Tårnby Kommune har de seneste dage oplevet smitteudbrud flere steder, hvilket har været medvirkende til, at det nu er den kommune, der har det næstehøjeste antal smittede på landsplan.

Tårnby har den seneste tid oplevet en stor stigning i antallet af corona-smittede, hvilket nu har ført til, at kommunen har det næsthøjeste smittetryk på landsplan. 

Ifølge kommunen skyldes en stor del af stigningen større smitteudbrud på henholdsvis Amager Privatskole og Børnehuset Nordmarksvej 26, hvor flere børn og ansatte er konstateret smittede. 

Begge steder er der nu en indsats for at teste og begrænse risikoen for yderligere smittede, og i Børnehuset Nordmarksvej 26 er forældrene blevet opfordret til at holde børnene hjemme, ligesom der er oprettet nødpasning. 

Derudover har Plejehjemmet Løjtegården konstateret et udbrud af smitte blandt beboere og ansatte, hvilket mandag fik Styrelsen for Patientsikkerhed til at indføre besøgsrestriktioner de næste fire uger. 

Og den store stigning i antallet af smittede får formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Tårnby Kommune, Einer Lyduch (A), til at betegne udviklingen som bekymrende. 

- Jeg synes, det er særdeles bekymrende, at vi nu er nummer to på listen over kommuner med flest smittede på landsplan. Vi ved dog endnu ikke, hvad stigningen konkret bunder i - om det hænger sammen med genåbningen eller måske er et efterslæb fra påsken, men det skal vi nu undersøge, siger Einer Lyduch til TV 2 Lorry.

I klippet nedenfor kan du set et tidligere indslag fra TV 2 Lorry om Tårnby Kommunes udfordringer med corona-epidemien:

Tårnbys borgmester reagerer på restriktioner, der blev rullet ud i 17 kommuner sidste år.


Risiko for nedlukning af kommunen

Der har den seneste tid været flere udbrud af corona-smitte på plejehjem i Region Hovedstaden, hvor beboerne har været vaccinerede.

Ifølge Einer Lyduch er et udbrud svært at gardere sig mod, når så mange ansatte, beboere og pårørende dagligt er i kontakt med hinanden, hvilket samtidig kan komplicere smitteopsporingen. 

- Der er konstateret tre smittede medarbejdere og fire beboere. Det har vi sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed taget hånd om med restriktioner og isolation. Men når der er 120 beboere på fire afdelinger, kan det både være svært at helt at undgå, at der opstår smitte, og det kan også være svært at finde årsagen til smitteudbruddet, men det forsøger nu, siger Einer Lyduch, der også påpeger, at vaccinationen af beboere og ansatte har gjort, at de ramte på plejehjemmet kun har oplevet milde symptomer. 

Stigningen i antallet af smittede i Tårnby Kommune har ført til, at incidenstallet tirsdag lå på 189. Stiger tallet, er der risiko for yderligere nedlukning af sogne og hele kommunen. 

Derfor opfordrer Einer Lyduch også kommunens borgere til at være påpasselige. 

- Jeg kan kun opfordre borgerne til følge de kendte vejledninger om at holde afstand og spritte af og bruge teststederne i Tårnby, siger han.