Godt formål: I dag fik 78 år gamle kirkebænke på Amager nye ejere

Sundby Kirke på Amager solgte søndag ud af deres kirkebænke fra 1943, der dermed fik nyt liv i nye omgivelser.

Kirkebænkene i Sundby Kirke på Amager har oplevet både sorg og glæde, siden de blev installeret i kirken i 1943. 

Men for fremtiden kommer de gamle originale træbænke formentlig mest til at opleve sidstnævnte, efter Sundby Kirke i dag solgte ud af dem. 

For det var glade købere, der søndag stod i kø til at købe bænkene, der var sat til salg med den noget specielle tilbudspris: 4 kroner på centimeter. 

- Vi synes, det er en enestående chance for at få et stykke dansk kultur, og vi glæder os til at se, hvad de har, lød det fra en af kunderne i køen til kirken, Darin Craig, der var taget hele vejen fra Køge til Amager for at få et stykke dansk kirkehistorie ind i hjemmet. 

Bænkene blev sat til salg i forskellige størrelser, og det var årsagen til den specielle centimeterpris. Men det gav ikke kun udfordringer i forhold til at finde ud af prisen på den enkelte bænk - det gav også i forhold til at finde plads til den. 

Sognepræst Line Hage glædede sig over pengene fra salget, der skal hjælpe udsatte i julen.
Sognepræst Line Hage glædede sig over pengene fra salget, der skal hjælpe udsatte i julen.


God sags tjeneste

- Da jeg fandt ud af, de var til salg, tænkte jeg, at det var et godt formål. Jeg har verdens mindste lejlighed, så jeg ved ikke, hvor den skal være henne. Måske i haven, forklarede Dawn Wall fra Amager, der ganske rigtigt påpegede den gode sags tjeneste udover forskønnelsen af hjemmet. 

For selvom Sundby Kirke havde sat de 34 bænke til salg for at skabe ny plads i kirken, så var indtægterne også øremærket til et godt formål. 

- Pengene skal gå til julehjælp for de mennesker, der der bor i sognet, for dem vil vi gerne være med til at hjælpe med at få en god jul, forklarede sognepræst i Sundby Kirke, Line Hage, der endte med at få solgt 18 af de 34 bænke, hvilket sendte cirka 11.000 kroner videre til julehjælp. 

De resterende bænke vil Sundby Kirke nu forsøge at donere til steder, der kunne have brug for dem.