Efter et rædsomt år kan kommune nu spore forsigtig optimisme

Trafikken i Københavns Lufthavn er steget en smule - men der er stadig lang vej til normalniveau.

Ligesom flere corona-restriktioner inden længe bliver udfaset, er vejen mod en normal hverdag nu også blevet lysere i Tårnby Kommune.

I kommunen ligger en af hovedstadsområdet helt store arbejdspladser - Københavns Lufthavn - hvor adskillige mennesker har mistet arbejdet under coronakrisen.

Nu ser fremtiden dog så småt lysere ud.

Efter mere end et år med meget lidt liv og trafik i lufthavnen, stiger flere og flere passagerer nu ombord på flyene.

Og lufthavnen kan se, at genåbningen har sat skub i bookingerne hos flyselskaber og rejsebureauer, oplyser Peter Krogsgaard, kommerciel direktør, Københavns Lufthavn.

- Vi er forsigtigt optimistiske. Efter et forfærdelig 2020 og start på 2021 kan vi se, at sommeren ser ud til at give en fornuftig trafik. Der er i hvert fald masser af fly ud af København, siger Peter Krogsgaard til TV 2 Lorry.

I juli er der planlagt flyvninger til omkring 130 destinationer med afgang fra Københavns Lufthavn.

Niveau med 1962

Antallet af daglige passagerer i lufthavnen er for første gang i år vokset fra 6.000 i april til 8.300 i maj. Det er dog stadig 90 procent færre passagerer end i 2019.

- Et godt billede er jo, at vi er på niveau med 1962. Det er så langt, vi er banket tilbage. Men vi er nødt til at se fremad på en sommer, hvor vi håber på at få 20 til 30 procent af de rejsende, vi har haft tidligere, siger Peter Krogsgaard.

Opsvinget i lufthavnen kommer samtidig hele kommunen til gode, mener borgmester Allan S. Andersen (S).

- Jeg er en glad borgmester. Det betyder rigtig meget for lokalsamfundet i Tårnby Kommune. Der er rigtig mange, der er blevet arbejdsløse i Tårnby Kommune. Så at corona-restriktionerne bliver langsomt udfaset og lufthavnen kommer langsomt igen, det betyder rigtig meget, siger Allan S. Andersen til TV 2 Lorry.

Der er også et efterslæb her. Hvor lang tid går der, før Tårnby Kommune er tilbage på ret kurs?

- Der er lang vej igen for lufthavnen. De er oppe på 10 procent nu, så der kommer nok til at gå nogle år, og det gør der også for Tårnby Kommune. Når vi kigger på, hvor mange ledige vi har fået ind i vores jobcenter, så bliver det først i 2023, at vi kommer ned på den arbejdsløshed, som vi havde før, siger Allan S. Andersen.