Efter alvorlige anklager om lovbrud: Forvaltningschef fritaget for tjeneste

En forhenværende jobcenterchef i Tårnby kommune har rettet voldsomme anklager om lemfældig omgang med flere lovgivninger. Det får nu konsekvenser.

Jobcentrene lever sjældent en stille tilværelse, og det er heller ikke tilfældet i Tårnby kommune, hvor der de sidste uger har været en del ballade.

Det er den forhenværende jobcenterchef i Tårnby Kommune, Bo Hammer, der i sin afskedssalut rettede skarp kritik af sin nu forhenværende arbejdsgiver med beskyldninger om lemfældig omgang med "EU-lovgivning, beskæftigelseslovgivning og anden lovgivning".

Bo Hammer gik også hele vejen til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, hvor han anmeldte kommunen for "uregelmæssigheder foregået på hans ansvarsområde."

Umiddelbart efter blev forvaltningschef for beskæftigelsesområdet, Kim A. Madsen, i stedet konstitueret som jobcenterchef.

Fritaget for tjeneste

Men det holdt ikke længe. 

Anklagerne fra Bo Hammer gik nemlig i høj grad på Kim A. Madsen, som nu fratages ansvaret for jobcenteret med omgående virkning.

quote For at få ro om Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen fritages Kim Madsen for tjeneste

Tårnby kommune

Onsdag oplyser Tårnby kommune, at Økonomiudvalget har besluttet helt at fritage forvaltningschef Kim Madsen for tjeneste indtil videre.

- Det sker efter, at der på det seneste er skabt meget uro og usikkerhed om jobcentret og Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen.

- For at få ro om Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen fritages Kim Madsen for tjeneste, indtil der er fundet en løsning på situationen, skriver kommunen på sin hjemmeside.

I stedet overtager kommunaldirektør, Morten Winge, ansvaret for Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen i samarbejde med de respektive chefer i forvaltningen.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Tårnby kommune, men de ønsker ikke at udtale sig, før de får en redegørelse af til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering senest 4. oktober.

Kommunen har oven på beskyldningerne indledt en undersøgelse om mulige ulovligheder og andre uregelmæssigheder, og den undersøgelse er stadig i gang.