Den Blå Planet økonomisk i knæ - kan kun overleve i otte måneder

I værste fald kan de økonomiske problemer få konsekvenser for de 21.000 dyr i akvariet.

Den Blå Planet på Amager er en af landets største turistattraktioner, men på grund af corona-epidemien er økonomien nu så presset, at det kan få alvorlige konsekvenser for akvariet, der er et af de de største i Nordeuropa. 

Ifølge direktør hos Den Blå Planet, Jon Diderichsen, er situationen så alvorlig, at der kun er penge nok i kassen til at holde skruen i vandet frem til årsskiftet. 

- Den økonomiske situation er meget alvorlig, og vi har på nuværende tidspunkt kun penge til yderligere 8 måneder, siger direktøren i en pressemeddelelse, hvor han peger på en voldsom nedgang i antallet af gæster som den primære årsag. 

Normalt er halvdelen af gæsterne i Den Blå Planet udenlandske turister, men under corona-epidemien er de udeblevet. Og samtidig er de danske gæster ikke vendt tilbage i samme omfang som tidligere, hvilket ifølge Jon Diderichsen hænger sammen med kravene om, at gæster skal kunne fremvise negative coronatest. 

Elregning på 650.000 kroner

- På grund af kravene til en coronatest, kommer de danske gæster heller ikke i samme antal som tidligere, så vi er helt nede på 35% af det normale antal gæster og med de kæmpestore faste omkostninger, vi har hver måned for at holde hele huset kørende, har vi svært ved at se lys for enden af tunnelen. Alene vores elregning er på 650.000 kroner om måneden, lyder det fra Jon Diderichsen. 

Og de massive økonomiske frekvenser kan i værste fald få konsekvenser for de 21.000 dyr i akvariet, hvor der er flere end 100 ansatte. 

- Som det ser ud nu, har vi penge til at køre driften videre til først i det nye år. Og hvis ikke vi får flere gæster herud eller får yderligere økonomisk støtte, så står vi i en situation, hvor vi må lukke og finde plads til dyrene andre steder. Vi gør naturligvis alt, hvad vi kan for at undgå, at vi ender i den situation, siger han. 

Han kalder det en 'katastrofe', hvis akvariet må lukke, og fordi man ikke tør satse på hjælp fra politisk hold, håber de på støtte blandt almindelige danskere. 

- Vi håber virkelig på danskernes opbakning, så vi også er her næste år, slutter den administrerende direktør fra Den Blå Planet.

I klippet nedenfor kan du set et tidligere indslag fra TV 2 Lorry om den støtte, Den Blå Planet tidligere har modtaget fra private donorer. 

Kort nyt.