Borgmester: En meget trist dag i Tårnby

Mandag morgen sendte SAS opsigelsesbreve afsted til omkring 1600 danske medarbejdere. Massefyringerne rammer især Tårnby Kommune hårdt.

Selvom det har været varslet i et stykke tid, så var det alligevel en trist melding, da massefyringerne i SAS blev en realitet mandag morgen.

Og det rammer især hårdt i Tårnby Kommune, hvor mange familier er blevet ramt.

quote Det er ingen skam at blive fyret. I massefyringers tid, hvor alting syntes dystert

Allan S. Andersen (S), borgmester i Tårnby Kommune

Det er ingen hemmelighed, at coronakrisen har været særledes hård mod luftfarten, hvor det udover SAS, også er virksomheder som Jettime og Aviator, der har opsagt medarbejdere i Københavns Lufthavn.

Sammenlagt er 4000 medarbejdere blevet opsagt i disse tre firmaer, og ifølge Tårnby Kommune bor en tredjedel af de berørte medarbejdere netop i Tårnby.

Og i en kommune med de 43.000 borgere, hvor lufthavnsrelaterede virksomheder er de største arbejdsgivere, er det hårdt slag, og det berører byens borgmester.

- Massefyringerne får store konsekvenser for de enkelte familier, og det får betydning for strukturen i vores lokalsamfund. Alle i Tårnby kender en nabo, et familiemedlem eller en ven, som er ansat i lufthavnen, siger Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S) i en pressemeddelelse.

"Ingen skam at blive fyret"

Han har derfor et budskab til de berørte medarbejdere fra luftfartsbrancherne.

- Det er ingen skam at blive fyret. I massefyringers tid, hvor alting syntes dystert, så vil jeg gerne forsikre vores berørte borgere om, at vores jobcenter er her for dem. Det er en fælles opgave for samfundet at hjælpe hver eneste ene af de opsagte videre, siger han.

I samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, og Københavns Lufthavne A/S, har Tårnby Kommune netop etableret et Rådgivnings- og Jobcenter i selve lufthavnen.

Her skal de opsagte hjælpes allerede i opsigelsesperioden. Og man håber på, at man med en hurtige indsats kan være med til at hjælpe de berørte medarbejdere videre med en ny retning i deres arbejdsliv.

- For os som kommune er det i høj grad borgeren, der er i centrum på baggrund af den triste besked, de nu har modtaget fra deres arbejdsgiver. En besked om, at man ikke længere skal møde op på en arbejdsplads efter måske 10, 20 eller 30 år på jobbet slår benene væk under de fleste. For mange ansatte er luftfartsbranchen en livsstil, og man har stor loyalitet for sin arbejdsplads og har været der længe. I mange familier er det flere generationer, som har haft samme arbejdsplads, og mange har mødt deres ægtefælde på arbejdspladsen, siger Allan S. Andersen.

I alt er 1593 ansatte i SAS i Danmark fyret mandag - det blev besluttet allerede i april, da coronakrisens konsekvenser stod tindrende klart for det store luftfartsselskab.

SAS oplyser i en pressemeddelelse, at fyringerne fordeler sig således:

  • 684 kabineansatte.
  • 586 i groundhandling - ansatte, der laster og pakker gods.
  • 176 piloter.
  • 96 teknisk personale.
  • 51 administrative medarbejdere.

Langt hovedparten bor i hovedstadsområdet, og det gælder især for kabinepersonalet, der indtil i dag har haft lige under 1200 i SAS Danmark, så der er tale om opsigelse af over halvdelen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik