Av, av, av: 80 procent færre fløj fra Kastrup

Københavns Lufthavne kæmper fortsat med enormt lave rejsetal. Juli måned var endnu en bundskraber.

Der har ikke være den sædvanlige kamp om siddepladserne i afgangshallen i Kastrup denne juli måned. 

Antallet af rejsende er faldet drastisk som følge af covid-19. Kun 565.910 passagerer fløj ud fra København i juli i år. Sidste år var det tal 3.109.498 passagerer. Det er et fald på 81,8 procent. 

- Den gode nyhed er, at antallet af rejsende vokser. Den dårlige nyhed er, at genstarten går meget langsomt. I den normalt travle juli har vi år haft 18.000 passagerer igennem terminalerne hver dag. Sidste år var det 100.000 dagligt, siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard i en pressemeddelelse. 

Fra juni til juli voksede antallet af rejsende fra 151.085 til 565.910 - en markant vækst, men dog knap 82 procent mindre end juli sidste år, hvor der rejste 3,1 millioner igennem lufthavnen.
 
Internationale luftfartsorganisationer som f.eks. ACI vurderer, at det kan vare frem til 2022-2024 før trafikken er tilbage på niveauet fra 2019.

Københavns Lufthavne forbereder sig derfor på at kunne fungere med mindre aktivitet i en længere periode. En vaccine kan ændre billedet ligesom andre ting kan spille ind - og derfor er usikkerhederne store.

- Det er blevet meget svært at forudsige fremtiden. Verden er lige nu så usikker, at vi ikke længere arbejder med prognoser men med brede scenarier. Vores bedste bud lige nu er, at vi i år ender med 30-35 procent af den trafik, vi havde sidste år, siger Peter Krogsgaard.