Region H: Vi mangler 23 millioner på grund af sundhedsplatform

Både personale og økonomi er presset af IT-systemet Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden. Nu mangler der 23 millioner i budgettet.

ARKIVFOTO Foto: Linda Kastrup / Scanpix

Ligesom tidsplanen, er også pengetanken på sygehusene i Region Hovedstaden flyttet sig som følge af det nye IT-system, Sundhedsplatformen.

Det skriver DR P4 København.

Læs også Overlæger fra Herlev advarer: Sundhedsplatform virker ikke

Nu oplyser Region Hovedstaden nemlig, at budgettet i programorganisationen skal tilføres yderligere 23 millioner kroner for fortsat at hænge sammen i 2016.

- Der har været en del overarbejde i forbindelse med implementeringen af systemet i de første faser på Herlev og Gentofte hospitaler, og så har der også været justeringer af Sundhedsplatformen i forbindelse med, at man er blevet klogere på, hvordan den virker, siger Jens Gordon Clausen, koncerndirektør i Region Hovedstaden til DR København.

Hidtil har kun Herlev og Gentofte hospitaler været koblet på den nye platform, og for få uger siden blev Rigshospitalet tilsluttet IT-systemet. 

Læs også Læger i protest mod sundhedsplatform

Frem mod slutningen af 2017 skal Sundhedsplatformen indføres på samtlige hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

De 23 millioner kroner, som mangler i budgettet, bliver nu dækket af en pulje på 55 millioner kroner til uforudsete udgifter.

Derfor er koncerndirektøren endnu ikke bekymret, selvom halvdelen af puljen til uforudsete udgifter allerede nu er brugt.

- Vi har stadigvæk 32 millioner kroner tilbage, og vi har vel allerede fundet mange af de justeringer og indledende børnesygdomme, som systemet kunne have, siger Jens Gordon Clausen til DR København.

Læs også Hun forsvarer udskældt Sundhedsplatform: Det gamle var bras

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik