Region H: Vi mangler 23 millioner på grund af sundhedsplatform

Både personale og økonomi er presset af IT-systemet Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden. Nu mangler der 23 millioner i budgettet.

Ligesom tidsplanen, er også pengetanken på sygehusene i Region Hovedstaden flyttet sig som følge af det nye IT-system, Sundhedsplatformen.

Det skriver DR P4 København.

Nu oplyser Region Hovedstaden nemlig, at budgettet i programorganisationen skal tilføres yderligere 23 millioner kroner for fortsat at hænge sammen i 2016.

- Der har været en del overarbejde i forbindelse med implementeringen af systemet i de første faser på Herlev og Gentofte hospitaler, og så har der også været justeringer af Sundhedsplatformen i forbindelse med, at man er blevet klogere på, hvordan den virker, siger Jens Gordon Clausen, koncerndirektør i Region Hovedstaden til DR København.

Hidtil har kun Herlev og Gentofte hospitaler været koblet på den nye platform, og for få uger siden blev Rigshospitalet tilsluttet IT-systemet. 

Frem mod slutningen af 2017 skal Sundhedsplatformen indføres på samtlige hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

De 23 millioner kroner, som mangler i budgettet, bliver nu dækket af en pulje på 55 millioner kroner til uforudsete udgifter.

Derfor er koncerndirektøren endnu ikke bekymret, selvom halvdelen af puljen til uforudsete udgifter allerede nu er brugt.

- Vi har stadigvæk 32 millioner kroner tilbage, og vi har vel allerede fundet mange af de justeringer og indledende børnesygdomme, som systemet kunne have, siger Jens Gordon Clausen til DR København.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere