Milliarddyrt IT-system skal gøre livet bedre for patienter

Det nye system Sundhedsplatformen samler alle informationer om patienten i én journal.

Der er fuld tryk på hovedserveren til Danmarks største sundheds-it-projekt i Hvidovre. 

Det nye millarddyre IT-system hedder Sundhedsplatformen, og bliver før første gang indført natten til lørdag på Herlev og Gentofte Hospital.

- Vores forventninger er meget, meget høje. Vi forventer, at vi får et system, som kan hjælpe os til at skabe et langt bedre patientforløb og til at involvere patienterne i langt højere grad, siger vicedirektør på Herlev Hospital Anne Gram til TV 2 Lorry.    

Det nye system skal erstatte de tidligere mange forskellige systemer i sundhedsvæsenet, så det nu bliver nemmere for personalet at holde styr på de forskellige patienter - og det er noget, man glæder sig til.

- Det vil komme til at give mig mere tid, for jeg slipper for at åbne en masse programmer, hver gang jeg kommer til en ny maskine. Som det er nu, bliver programmerne kun gemt lokalt, så det nye system vil være tidsbesparende, siger overlæge Marie Søgaard fra Herlev Hospital til TV 2 Lorry. 

Det enorme IT-system, der koster 2,8 milliarder, består af to centrale servere i henholdsvis Hvidovre og i Ringsted. 

Alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland kan i fremtiden udveksle oplysninger med de to servere - og i det nye system kan hospitalerne også udveksle data med hinanden.

44.000 ansatte får adgang til systemet, der dækker 2,5 millioner borgere i de to regioner.

Se mere i afspilleren ovenfor.