Afdøde Flemming fik brev for sent: "Det er i sagens natur meget beklageligt"

Flemming Matzen døde i maj, nu svarer Region Hovedstaden på kritikken.

Region Hovedstaden svarer nu på kritikken, efter at et indkaldelsesbrev var forsinket.

Flemming Matzen døde i sommer af hjerteproblemer - mens han ventede på en indkaldelse til undersøgelse på Herlev Hospital.

Indkaldelsen var nogle dage forsinket - på grund af problemer med IT-systemet Sundhedsplatformen - som var ved at blive indført på hospitalet. 

- Det er i sagens natur meget beklageligt, lyder det i dag fra Region Hovedstadens koncerndirektør Svend Hartling - der ikke vil udtale sig til kamera.

Men han siger til os på skrift: Desværre ser vi af og til, at et indkaldelsesbrev ikke kommer til tiden. Vi har taget erfaringerne fra Hospitalet med i den videre proces af implementeringen på Rigshospitalet - så Rigshospitalet vil ikke få de samme udfordringer."
 
Sagen ligger i øjeblikket hos Styrelsen for patientsikkerhed - der skal finde ud af, hvad der er præcist er sket i sagen.

Flemming Matzen fik i maj at vide, at han havde hjerte-flimmer. Derfor henviste hans læge ham til Herlev hospital. 12 dage senere var Flemming Matzen stadig ikke blevet indkaldt til undersøgelse, men blev fundet død i sit hjem.