Truende stormflod: Frederikssund ruster sig

Frederikssund er i den nordlige del af Roskilde Fjord begyndt at forberede sig på voldsom vandstigning tirsdag morgen

Det er ikke kun i Roskilde og ved Jyllinge, borgerne er bekymret for en ny stormflod. Frederikssund Kommune oplyser, at der også her er iværksat en række foranstaltninger, der skal beskytte borgere, bygninger og udstyr mod voldsomt stigende vandmasser. DMI forudsiger kraftige stigninger i vandstanden i Roskilde Fjord natten til tirsdag og tirsdag morgen.

-I Hyllingeriis vil beredskabet lægge watertubes ud fra søndag eftermiddag, og dette mobile dige vil være etableret senest mandag ved middagstid. Mandag vil der ligeledes blive lagt watertubes ud i dele af Frederikssund midtby og Toldboden samt på sydsiden af JF Willumsens Vej og ad Færgevej samt nordsiden af Willumsens Vej opad Strandvej og videre hen ad Søvej. Vurderes der at være behov for yderligere steder, vil dette blive iværksat og meddelt.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Frederikssund kommune søndag eftermiddag.

 

 

Kommunen oplyser, at vandstandsprognosen forudsiger 167 cm over normalen for Frederikssund Syd - det er den målestation, der ligger ved Marbæk.

Allerede i dag begynder kommunen at udlevere sandsække til borgere, der frygter at blive berørt. De udleveres fra sidst på eftermiddagen.

Frederikssund: Her kan du hente sandsække

Kommunen oplyser samtidig, at borgerne blandt andet kan holde sig opdaterede på Frederikssund Kommunes facebookside.