Nyttejobbere rydder op efter Bodil

Siden 1. april har mellem 5-15 arbejdsløse gjort sit for, at sporene efter stormen Bodil bliver mindre og mindre.

Frederikssund Kommune har nemlig oprettet en særlig oprydnings-task force, som består af folk med de såkaldte nyttejobs. Og arbejdet skrider godt frem, melder chefen for Vej og Park, Karsten Sunne Haslund. Først var det kommunens blå strande, der blev rengjort, siden de bynære strande, og lige nu er holdet rykket nord for Frederikssund ved kysten omkring Havelse Mølle.

"Det går over al forventning. De forstår virkelig at tage ved," siger Karsten Sunne Haslund, der er glad for ordningen.

"Vi får nogle mennesker ud, som har hængt i systemet, og som nu får luft under vingerne og noget at stå op til og på sigt en gen-tilknytning til arbejdsmarkedet. Og havde vi ikke haft de her nyttejobbere, så havde det været fuldstændig uoverskueligt at skulle rydde op med vores eksisterende mandskab. Det havde måske taget op til et helt år, inden vi kom i bund," fortæller Karsten Sunne Haslund.

Indtil videre er planen, at oprydningen fortsætter til strandengene og områderne omkring kommunens badebroer. Men Frederikssund Kommunes Vej og Park-chef har flere gode idéer til nye arbejdsopgaver, som ikke ellers står på kommunens normale opgaveliste. Det kunne være oprydning ved kommunens sheltre, havearbejde ved kommunens plejecentre eller i de ældres private haver, hvis det er dét, der kan hjælpe til, at de ældre bliver boende længere, siger Karsten Sunne Haslund.

"Ja og så har vi 3.000 fredninger med gravhøje og arkæologiske interessenter og lignende, som ingen har gjort noget ved de sidste mange år, og som er groet til," siger Karsten Sunne Haslund til Lokalavisen.

Indtil videre har to medlemmer af oprydningsgarden fået et nyt arbejde, imens de nyttejobbede i Vej og Park.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

brosten

Beboere i oprør: Kommune fjerner gamle brosten og erstatter dem med asfalt

Højhus

Ved siden af skandale-højhus står Bach Gruppen bag ungdomsboliger – og her lurer endnu en skandale

nabohjælp

Historisk lavt antal indbrud og tyverier: Sådan ser det ud i din kommune

Artikelfoto01

playIdrætsklub starter 'rollator-træning' og skaber livsglæde: "Det kan redde en hel dag"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere