Dagligt fænomen: Flygtninge på farlig tur til Sverige

Tre stoppet i nat- ifølge politiet sker det nu næsten hver dag, at flygtninge forsøger den livsfarlige tur langs skinnerne på Øresundsforbindelsen

Tre personer blev natten til i dag anholdt, da de gik langs skinnerne over Øresund i et forsøg på at nå fra Danmark til Sverige. Og ifølge Københavns Politi opstår den livsfarlige situation næsten dagligt.

- Vi går nu i gang med at finde ud af, hvad status er på de tre personer. Om de har opholdstilladelse i Danmark, eller om de har opholdt sig i Danmark ulovligt, siger vagtchef Kristian Askov hos Københans politi til Ritzau.

De tre personer på sporene betød, at togdriften måtte indstilles midlertidigt, og først omkring klokken 03 i nat blev den genoptaget.

12. maj gik fem asylansøgere gennem tunnelen ved Kastrup via Peberholm til Øresundsbroen og videre hele vejen til Sverige uden at blive stoppet. Så vidt myndighederne ved, er det første gang, flygtninge har haft held til at gennemføre hele turen uden at blive stoppet. Men andre forsøger og når ikke hele vejen.

-Det sker tæt på dagligt, siger vagtchef Kristian Aaskov til Ritzau.

Øresundsbron, der står for forbindelsen, oplyste i slutningen af maj, at flere end 55 asylansøgere har forsøgt at gå til Sverige i år via tunnel og bro.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere