I en uge skulle borgere koge vandet - nu kan man igen drikke vand fra hanen

Fra den 3. februar skulle vandet fra Rødvig Vandværk koges, inden det kunne drikkes. Nu oplyser kommunen, at man igen kan drikke vand fra hanen.

Opdateret den 11. februar:
Den 10. februar oplyser Stevns Kommune, at vandet fra Rødvig Vandværk igen kan drikkes fra hanen, uden at koge det først.

Stevns Kommune og Rødvig Vandværk har den 3. februar udsendt kogeanbefaling til alle, som modtager drikkevand fra vandværket.

Det skyldes, at der er påvist en betydelig overskridelse af kim ved 22 grader, og vandets hygiejniske kvalitet er derfor ikke tilfredsstillende.

Kimtal bruges til en generel vurdering af den hygiejniske kvalitet af drikkevand i en vandanalyse.

Et forhøjet kimtal kan derfor være tegn på en forurening og dermed en forringelse af drikkevandskvaliteten eller tyde på tilstedeværelsen af eventuel sygdomsfremkaldende bakterier.

Rødvig Vandværk skriver på sin hjemmeside, at man anbefaler at vandet ikke drikkes i ”rå” tilstand. Det vil sige, at vandet skal koges inden indtagelse som drikkevand og til madlavning.

Vandværket er på nuværende tidspunkt i gang med at foretage kildeopsporing af, hvor kimene kommer fra.

Rødvig Vandværk arbejder på at udbredre driftsforstyrrelsen, så hurtigt som muligt, men kan endnu give en præcis tidshorisont.

Kogeanbefaling til forbrugerne


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?