Tyveknægte med speciel smag: Stjæler 10 hellefyr

Stevns Kommune hærges lige nu af tyveknægte med en meget specifik smag. I de sidste tre uger har kommunen nemlig fået hugget alt 10 hellefyr.

Normalt fjernes et hellefyr sjældent fra sin placering på vejen. Men i den seneste tid har Stevns Kommune måtte erstatte væsentligt flere end normalt. Tyveknægte er nemlig af flere omgange løbet afsted med et hellefyr, de har fjernet fra et helleanlæg. Det skriver DAGBLADET Køge.

Hele 10 hellefyr har Stevns Kommune mistet inden for de seneste tre uger. Eftersom der i alt kun er otte hellefyr placeret i landskabet i hele kommunen, så er det en del. Nogle vejkryds har endda haft besøg af hellefyrtyve mere end én gang.

- Normalt har vi på Materielgården tre-fire hellefyr liggende på lager, og der kan de ligge i flere år. Det er normalt kun ved påkørsler, at et hellefyr bliver udskiftet, siger Birgitte J.T.K. Nielsen, der er centerchef for Teknik og Miljø i Stevns Kommune.

En ekstra udgift på 30.000 kroner

Et hellefyr er omkring 80 centimeter høj og har en diameter på 25 til 32 centimeter. Typisk står det på et helleanlæg - en lille forhøjning i krydset, som adskiller to vognbaner, og er beregnet til at skabe større sikkerhed for trafikanterne, når de skal passere et vejkryds.

Det lysende anlæg koster omkring 3000 kroner inklusive montering og arbejdstid. Inden for de seneste tre uger har den nye trend derfor kostet kommunen en ekstra udgift på 30.000 kroner. 

Ifølge Stevns Kommune så kan der dog være en helt særlig grund til, hvorfor det pludselig er blevet populært at stjæle kommunens hellefyr.

- Øjensynligt har der for fire uger siden været et tv-program, hvor man viste, hvordan man laver nye ting ud af skrald. Her blev det anvist, hvordan et hellefyr blev lavet til en stuelampe. Det er nærliggende at antage, at der er en sammenhæng mellem programmet og tyverierne, siger Birgitte J.T.K. Nielsen.

Stevns Kommune har slået følgende op på Facebook:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere