Tyveknægte med speciel smag: Stjæler 10 hellefyr

Stevns Kommune hærges lige nu af tyveknægte med en meget specifik smag. I de sidste tre uger har kommunen nemlig fået hugget alt 10 hellefyr.

Til venstre ses hellefyret, inden det blev stjålet. Til højre kan man se vejen ude sit hellefyr. Foto: Stevns Kommune

Normalt fjernes et hellefyr sjældent fra sin placering på vejen. Men i den seneste tid har Stevns Kommune måtte erstatte væsentligt flere end normalt. Tyveknægte er nemlig af flere omgange løbet afsted med et hellefyr, de har fjernet fra et helleanlæg. Det skriver DAGBLADET Køge.

Hele 10 hellefyr har Stevns Kommune mistet inden for de seneste tre uger. Eftersom der i alt kun er otte hellefyr placeret i landskabet i hele kommunen, så er det en del. Nogle vejkryds har endda haft besøg af hellefyrtyve mere end én gang.

- Normalt har vi på Materielgården tre-fire hellefyr liggende på lager, og der kan de ligge i flere år. Det er normalt kun ved påkørsler, at et hellefyr bliver udskiftet, siger Birgitte J.T.K. Nielsen, der er centerchef for Teknik og Miljø i Stevns Kommune.

Læs også Slut med at vente ved stoppestedet: Ny app sladrer om bussen

En ekstra udgift på 30.000 kroner

Et hellefyr er omkring 80 centimeter høj og har en diameter på 25 til 32 centimeter. Typisk står det på et helleanlæg - en lille forhøjning i krydset, som adskiller to vognbaner, og er beregnet til at skabe større sikkerhed for trafikanterne, når de skal passere et vejkryds.

Det lysende anlæg koster omkring 3000 kroner inklusive montering og arbejdstid. Inden for de seneste tre uger har den nye trend derfor kostet kommunen en ekstra udgift på 30.000 kroner. 

Ifølge Stevns Kommune så kan der dog være en helt særlig grund til, hvorfor det pludselig er blevet populært at stjæle kommunens hellefyr.

- Øjensynligt har der for fire uger siden været et tv-program, hvor man viste, hvordan man laver nye ting ud af skrald. Her blev det anvist, hvordan et hellefyr blev lavet til en stuelampe. Det er nærliggende at antage, at der er en sammenhæng mellem programmet og tyverierne, siger Birgitte J.T.K. Nielsen.

Stevns Kommune har slået følgende op på Facebook:

Læs også Ny vejrradar skal stilles op på Stevns

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik