Stod til at miste mandskab: Nu får by lov til at beholde brandmænd

Fra årsskiftet var det planen, at bemandingen på brandstationen i Hårlev skulle reduceres, men nu er det besluttet at fastholde den nuværende bemanding.

Fra årsskiftet var det planen, at der skulle rykke færre brandfolk ud på brandudrykninger I Hårlev på Stevns. 

Sådan kommer det imidlertid ikke til at gå, og derfor beholder Hårlev sit nuværende antal af brandmænd, som rykker ud til ulykkessteder.

Grunden til at man fandt ud af at bemandingen skulle gå ned fra 6 til 4 brandmænd er, at den risikobaserede dimensionering, RBD, som gælder for Stevns, er lavet, da kommunen var en del af Østsjællands Beredskab, som nu er opløst.

Østsjællands Beredskab var en sammenlægning af kommunerne, Roskilde, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk, Køge, Solrød og Stevns.

quote Det er magtpåliggende for mig, at der skal være stor sikkerhed og tryghed for stevnsboerne, og da forudsætningerne for at ændre på bemandingen forsvandt, blev vi nødt til at handle på det hurtigt

Anette Mortensen, borgmester Stevns

I den gamle aftale, som stadig gælder for Stevns, var det en forudsætning, at der skulle købes nyt materiel, som skulle give et behov for færre brandmænd.

Men Østsjællands Beredskab er nu opløst, og det materiel, som var en del af aftalen, er ikke indkøbt, og derfor har Stevns Kommune arbejdet på at fastholde bemandingen i Hårlev. Det er lykkedes, og det glæder borgmesteren på Stevns.

- Jeg er meget glad for, at det er lykkedes os at fastholde antallet af brandfolk på stationen i Hårlev. Det er magtpåliggende for mig, at der skal være stor sikkerhed og tryghed for stevnsboerne, og da forudsætningerne for at ændre på bemandingen forsvandt, blev vi nødt til at handle på det hurtigt, udtaler Anette Mortensen, borgmester på Stevns.

Stevns har nu indgået et samarbejde med Sorød og Køge om deres eget beredskab.

Fakta om RBD

En undersøgelse i Stevns Kommune har vist, at der ved godt 40 procent af udrykningerne fra stationen i Hårlev er behov for seks brandmænd. Erfaringen viser også, at hvis der kun er fire brandmænd på bilen fra start, vil de sidste to skulle køre til ulykkesstedet fra andre stationer.

I 2020 skal Stevns Kommune sammen med både Køge og Solrød Kommune udarbejde en ny risikobaseret dimensionering, som skal gælde for Stevns. Her skal det igen vurderes, hvad behovet for mandskab og materiel på den enkelte brandstation skal være.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere