Stevns søger beredskabssamarbejde med Køge

Stevns søger ind i et nyt beredskabssamarbejde med Køge Kommune.

I december meddelte Stevns Kommune, at kommunen træder ud af Østsjællands Beredskab på linje med de øvrige syv ejerkommuner.

Nu er Kommunalbestyrelsen så klar til at søge ind et nyt samarbejde med Køge Kommune.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Forud for beslutningen har Stevns Kommune været i dialog med både Roskilde og Køge kommuner samt Midt- og Sydsjællands Brand & Redning (Faxe Kommune, Næstved Kommune, Ringsted Kommune og Vordingborg Kommune, red.).

- Vi har valgt at gå videre med Køge, fordi vi i forvejen samarbejder om forskellige strategiske og operationelle forhold og ikke mindst allerede er i dialog omkring beredskabsdækning af kommunens nordlige ende, som grænser op til Køge, siger Stevns’ borgmester, Anette Mortensen, i pressemeddelelsen.

Fakta: Det laver et beredskab blandt andet:

Bogere skal sikres tryghed

Den første februar blev der indgået en ny otte-årig aftale med Falck om at varetage det operative beredskab i Stevns Kommune, hvorfor kommunens beredskab er sikret uafhængigt af opløsningen af Østsjællands Beredskab.

- Siden det blev klart, at der ikke var en fremtid for Østsjællands Beredskab, har det været magtpåliggende for mig at sikre, at kommunens borgere kan være trygge i forhold til, at hjælpen nok skal være der, hvis uheldet er ude. Den sikkerhed har vi med aftalen med Falck, og herfra søger vi så ind i et nyt samarbejde med Køge. Det ser jeg meget frem til, siger Anette Mortensen.

Fakta: De nye beredskaber

Samarbejdet med Køge Kommune kommer til at handle om administrativt fællesskab samt indsatsledelse, det forebyggende arbejde, brandsyn, fyrværkerilovgivning mv.

Alle de otte ejerkommuner i Østsjællands Beredskab er blevet enige, at beredskabet skal opløses ved årsskiftet.

Dette betyder, at den risikobaserede dimensionering (RBD), som gælder nu, kun gælder frem til årsskiftet, hvorfor der skal udarbejdes en ny i det nye beredskabssamarbejde. RBD er udtryk for, hvor lang tid det må tage for et udrykningskøretøj at nå frem til uheldsstedet.

Fakta