Stevns har færrest statsjobs - men blev overset i stor udflytning

Stevns blev forbigået under regeringens store udflytning af statslige arbejdspladser. Det på trods af at kommunen har færrest statsjobs i Danmark.

Foto: Mads Claus Rasmussen - Scanpix

Stevns er den kommune, der har færrest statslige arbejdspladser i Danmark pr. indbygger.

Alligevel blev kommunen overset, da regeringen i sidste uge lancerede anden runde af den store udflytning af statslige arbejdspladser. Det skriver Altinget.

Vi havde sendt nogle gode forslag ind, så det er da ærgerligt, at vi ikke får noget ud af det. 

Anette Mortensen, borgmester i Stevns, Venstre

Kommunen havde endda ansøgt om at få arbejdspladser rykket dertil, men det blev ikke i denne omgang.

- Det er jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over. Jeg synes, det er en god ide at flytte arbejdspladser ud, og vi havde også sendt nogle gode forslag ind, så det er da ærgerligt, at vi ikke får noget ud af det. Hvis der kommer en runde mere, er vi klar til at søge igen, siger borgmester i Stevns, Anette Mortensen, Venstre, til Altinget. 

Læs også Hovedstaden mister 1.800 arbejdspladser: Få overblikket her

Kommunen havde søgt om at få Natur- og Biovidenskabelige Fakultet og nogle militære afdelinger til Stevns.

I Stevns er der kun 92 statsjob pr. 10.000 indbyggere.

Smitter af i regionen

Regeringen er blevet kritiseret for at give statsjobs til de kommuner, der allerede har flest som for eksempel Aarhus og Odense, der modtager flest og næstflest nye statslige jobs.

Men innovationsminister, Sophie Løhde, Venstre, mener, at arbejdspladserne er godt fordelt over hele Danmark. 

- Vi ønsker en bedre geografisk fordeling af de statslige arbejdspladser, og vi kommer rigtig bredt ud til byer rundt i hele landet både i flytterunde et og to. Når statslige arbejdspladser bliver flyttet, så er det i øvrigt ikke kun de enkelte byer og kommuner, der får gavn af arbejdspladserne. Det smitter af på hele regionen, siger hun til Altinget. 

Læs også Besked til københavnerne: Stop klynkeriet

Selvom Stevns er blevet overset, har resten af Region Sjælland fået raget masser af arbejdspladser til sig. Region Sjælland er den region, der har fået det største antal nye arbejdspladser under udflytningen.

Regionen var før den store udflytning den region med færrest statsjobs. 

Halsnæs alene i Region Hovedstaden

Halsnæs får som den eneste kommune i Region Hovedstaden tilført arbejdspladser.

Selvom der kun rykker 78 arbejdspladser til Frederiksværk, bliver Halsnæs efter udflytningen en af de kommuner med flest statslige arbejdspladser pr. indbygger.

Læs også 78 statslige arbejdspladser rykkes til Frederiksværk

Borgmesteren i kommunen, Steffen Jensen, Socialdemokratiet, glæder sig over, at Energitilsynet kommer til Frederiksværk: 

- Det har en kæmpe betydning for os. Det giver os et større udbud af arbejdspladser, det kan betyde øget vækst, og vi kan gøre os mere attraktive for de borgere vi har, og dem vi gerne vil have hertil, sagde han til TV 2 Lorry, da nyheden blev offentliggjort.

Halsnæs var begejstret for de nye arbejdspladser:

02:55

Som den eneste kommune i hovedstadsområdet får Halsnæs del i de 1800 statslige jobs, der ny skal flyttes fra København til andre dele af landet.

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik