Oplev krig på egen krop: Kom ud og kør på larvefødder

Hvordan ser verden ud inde fra en tank? Det har tusinder af soldater oplevet, men nu kan du også opleve det på egen krop på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

Fjenden gemmer sig i budskadserne - og du har ansvaret for at eliminere dem med din laserkanon.

quote En enkelt forkert beslutning, en enkelt konflikt, der ikke blev håndteret i tide, og så ville de russiske kampvogne have rullet hen over Stevns mod København.

Iben Bjørnsson, museumsinspektør på Koldkrigsmuseum Stevnsfort

I Kristi Himmelfartsferien bliver legen virkelig, når du kan komme ud og køre mini-tank på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

- Vores nye minikampvogne skal gøre oplevelsen af truslen under Den Kolde Krig så autentisk som muligt. Danmark stod forrest som mål for et russisk angreb. En enkelt forkert beslutning, en enkelt konflikt, der ikke blev håndteret i tide, og så ville de russiske kampvogne have rullet hen over Stevns mod København, siger museumsinspektør, Iben Bjørnsson i en pressemeddelse. 

Beslutninger om liv og død på et splitsekund

Det skal du vide om mini-tank

De små, nyindkøbte tanks skal køre om kap på en særlig bane, der er indrettet af en kampvognsveteran. Og mens man har det sjovt, kan man smage på den verden, som soldater har gennemgået.

Sammen med sjov på larvefødder udenfor, har museet også en udstlling, der fortæller mere om, hvordan en krig i tanks ville have foregået på Sjælland, hvis russerne havde invaderet.

- Minikampvognene er en fascinerende oplevelse for store børn og voksne, en mulighed for at træde ind i krigens univers og leve sig ind i de beslutninger om liv og død, som soldater træffer i løbet af et splitsekund, siger Iben Bjørnsson.

De mindste, der er for små til at køre deres egen kampvogn, kan lege med fjernestyrede mini-mini-kampvogne i museets særlige område for små børn. 

En labyrint af gamle hemmeligheder