Opfordring efter lynnedslag i renseanlæg: "Vent med at gå i bad"

Renseanlæg bad borgerne om at vente med både opvaskemaskinen og brusebadet. Nu kan man igen bruge vandet som vanligt..

Et lynnedslag har medført, at Rødvig Renseanlæg er sat midlertidigt ud af drift Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Opdatering klokken 17.57:

Meldingen lyder nu fra Jesper Koziara, der er teknisk direktør i KLAR Forsyning, at anlægget igen kører som vanligt.

Dermed kan borgere trygt tænde for vandet i hjemmet igen.

Original artikel:

Et lynnedslag tirsdag aften har medført, at styringen af Rødvig Renseanlæg er sat midlertidig ud af drift, hvilket betyder at der udledes urenset spildevand i det kommunale vandløb Havneleverenden.

Det skriver KLAR Forsyning, der står for at rense spildevandet i Stevns kommune, i en pressemeddelelse.

De opfordrer derfor alle borgere i Rødvig, Lille Heddinge, Lyderslev, Havnelev, Boestofte, Lund, Skørpinge, Renge og Frøslev til at spare på vandet, så der ikke ledes så meget vand ned til renseanlægget.

- Hvis man kan vente med at starte opvaskemaskinen eller gemme brusebadet til i aften, så vil det være rigtig godt. Det hele hjælper, siger Jesper Koziara, der er teknisk direktør hos KLAR Forsyning, til TV 2 Lorry.

KLAR Forsyning gør samtidig, hvad de kan for at holde vand tilbage i kloaksystemet samt i pumpe- og ledningssystemerne, så der ledes mindst muligt til renseanlægget.

Jesper Koziara oplyser samtidig, at man forsøger få sat anlægget i midlertidig drift, så spildevandet bliver mekanisk renset, før det ledes ud i Havnelevrenden.

Forventes oppe at køre igen senere onsdag

Konsekvenserne ved driftsforstyrrelsen er, at der bliver udledt urenset spildevand direkte ud til vandmiljøet.

Der arbejdes på højtryk for at få anlægget tilbage i normal drift.

- Vi har fået hentet nye reservedele ind, så styringen kan blive repareret, og vi forventer at anlægget vil være tilbage i drift i løbet dagen onsdag, siger Jesper Koziara til TV 2 Lorry.

Læs også Meget mere kokain i spildevandet under Distortion

Lynnedslaget skete tirsdag aften kl. ca. 21.45, og KLAR Forsyning er i tæt dialog med både Stevns Kommune og miljømyndighederne omkring situationen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik