Opfordring efter lynnedslag i renseanlæg: "Vent med at gå i bad"

Renseanlæg bad borgerne om at vente med både opvaskemaskinen og brusebadet. Nu kan man igen bruge vandet som vanligt..

Opdatering klokken 17.57:

Meldingen lyder nu fra Jesper Koziara, der er teknisk direktør i KLAR Forsyning, at anlægget igen kører som vanligt.

Dermed kan borgere trygt tænde for vandet i hjemmet igen.

Original artikel:

Et lynnedslag tirsdag aften har medført, at styringen af Rødvig Renseanlæg er sat midlertidig ud af drift, hvilket betyder at der udledes urenset spildevand i det kommunale vandløb Havneleverenden.

Det skriver KLAR Forsyning, der står for at rense spildevandet i Stevns kommune, i en pressemeddelelse.

De opfordrer derfor alle borgere i Rødvig, Lille Heddinge, Lyderslev, Havnelev, Boestofte, Lund, Skørpinge, Renge og Frøslev til at spare på vandet, så der ikke ledes så meget vand ned til renseanlægget.

- Hvis man kan vente med at starte opvaskemaskinen eller gemme brusebadet til i aften, så vil det være rigtig godt. Det hele hjælper, siger Jesper Koziara, der er teknisk direktør hos KLAR Forsyning, til TV 2 Lorry.

KLAR Forsyning gør samtidig, hvad de kan for at holde vand tilbage i kloaksystemet samt i pumpe- og ledningssystemerne, så der ledes mindst muligt til renseanlægget.

Jesper Koziara oplyser samtidig, at man forsøger få sat anlægget i midlertidig drift, så spildevandet bliver mekanisk renset, før det ledes ud i Havnelevrenden.

Forventes oppe at køre igen senere onsdag

Konsekvenserne ved driftsforstyrrelsen er, at der bliver udledt urenset spildevand direkte ud til vandmiljøet.

Der arbejdes på højtryk for at få anlægget tilbage i normal drift.

- Vi har fået hentet nye reservedele ind, så styringen kan blive repareret, og vi forventer at anlægget vil være tilbage i drift i løbet dagen onsdag, siger Jesper Koziara til TV 2 Lorry.

Lynnedslaget skete tirsdag aften kl. ca. 21.45, og KLAR Forsyning er i tæt dialog med både Stevns Kommune og miljømyndighederne omkring situationen.