Nabo slog alarm: 70-årig død efter brand i rækkehus

Mandens liv stod ikke til at redde, selv om han i al hast blev bragt til Rigshospitalet med helikopter.

Arkivfoto. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

En 70-årig mand er omkommet efter en brand i et rækkehus på Stevns.

Branden blev opdaget af en nabo mandag formiddag, hvor politi og brandvæsen blev alarmeret klokken 10.05 og rykkede ud til Strøby Hovedgade.

Læs også Tre personer anholdt efter skyderi - politiet søger vidner

Manden blev reddet ud af huset og bragt til Rigshospitalet med helikopter.

Men hans liv stod desværre ikke til at redde. Han var blevet røgforgiftet og havde fået svære brandsår, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

- Han var forbrændt og havde indåndet røg. Beboerne i de nærliggende boliger blev evakueret, men ingen andre var kommet til skade. Den 70-årige blev fløjet til Rigshospitalet med lægehelikopteren til behandling for sine alvorlige brandsårsskader og røgforgiftning. Strøby Hovedgade blev afspærret, så helikopteren kunne lande, oplyser politiet.

Leder efter brandårsag

Mandag eftermiddag blev politiet informeret om, at manden var død. Den 70-årige mand afgik ved døden på Rigshospitalet, hvor hans pårørende også var til stede.

Ingen andre kom til skade under branden, og det skyldes, at brandvæsnet fik slukket ilden, før den spredte sig til nabohusene. Undersøgelser af brandstedet har endnu ikke givet svar på, hvorfor branden startede.

Ifølge politiet var den 70-årige ryger, så brandefterforskere skal nu undersøge, om rygning kan være årsag til at branden opstod.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik