Lys, luft og legehuse i træerne: Stevns tiltrækker tilflyttere

Stevns Kommune vokser for femte år i træk og tiltrækker især mennesker fra København og Køge.

Foto: TV 2 Lorry

Jonas Ørting, hans bror og deres respektive koner og børn savnede plads i København og på Frederiksberg. Og derfor gjor de ligesom flere og flere andre gør. 

De købte et kæmpe hus - i deres tilfælde faktisk en gård - på Stevns til en brøkdel, af det, som det ville koste i hovedstaden.

Tre millioner kroner gav de for den 150 år gamle Kærgård i Tommestrup, hvor hver familie har 350 kvadratmeter, og de udover mange og store værelser blandt andet har en fælles gildesal.

- En af de ting, der gjorde det nemt at vælge lige præcis det her sted, var både den indendørs plads, men udendørs plads også gør, at vi kan have folk overnattende mange mennesker af gangen, siger Hanna Grenaa, Jonas' svigerinde.

Tal fra 1. januar hvert år. Kilde: Danmarks Statistik

Tæt på skov og strand

De sidste fem år er indbyggertallet i Stevns Kommune vokset støt, og de fleste tilflyttere kommer lige som de to familier fra København eller fra Køge.

Gennemsnitlige kvadratmeterpriser ved salg

Nørrebro: 42.561 kroner
Stevns Kommune: 8.664 kroner 

Priserne gælder for perioden 1. juni 2017 til 31. maj 2018 

- Boligpriserne i København var hovedårsagen til, at vi overhovedet fandt på at flytte sådan et sted hen. Selvfølgelig er det et kompromis, når man er vant til at bo i byen. Så føles det i hvert fald som et kompromis, at man skal flytte ud af byen. Der skal ligesom følge noget med. Men det fandt vi så her, siger Jonas Ørting.

Han lægger selv vægt på, at der er lys og luft, og hans svigerinde tilføjer pladsen, at det er tæt på skov og strand, nemt at komme ud med børnene, og at man kan have kaniner og høns og bygger legehuse i træerne.

Se deres nye store hjem i indslaget herunder.

05:09

Stevns kan være det helt rigtige sted, hvis man vil ud af København og søger plads, lys og luft

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik