Laura har indsamlet over 700 fodbolde til børn i Ghana

Laura Juul Hansen har indsamlet over 700 fodbolde og fodboldsæt til børn i Ghana, og i den seneste uge har hun afholdt fodbolddage med hundredevis af deltagere.

- Fodbold kan gøre en stor forskel. Det kan bringe mennesker sammen på tværs af køn, alder, religion og niveau.

Sådan siger den 20-årige professionelle fodboldspiller Laura Juul Hansen få dage før hun skal med et fly til Accra i Ghana.

Hendes indkørsel er proppet med papkasser fyldt med fodboldtøj, bolde og støvler. Tingene er indsamlet fra privatpersoner, virksomheder og organisationer, der støtter op om det gode formål: at skabe gode fodboldminder for lokale børn og unge i Ghana.

- Fodbold har givet mig alt. Det har givet mig venskaber, oplevelser og minder. Det er jeg evigt taknemmelig over, og det er det samme, jeg håber at give de børn, vi møder i Ghana, siger hun.

quote Min mors kræftforløb gav mig en øjenåbner for, at jeg vil gøre en forskel, hvor jeg kan.

Laura Juul Hansen, professionel fodboldspiller og arrangør

Forklaringen på, at det netop er børn i Ghana, der skal have glæde af det indsamlede udstyr, skal findes i Laura Juul Hansens tid i F.C. Nordsjælland. Her var truppen på tur for at besøge klubbens ghanesiske talentakademi.

- Vi besøgte forskellige steder i landet, og det gjorde stort indtryk at se børn, der spillede med en bold, der var lavet af skrald. Jeg mener, at alle børn skal have mulighed for at dyrke sport og have det sjovt, så jeg vidste med det samme, at jeg ville tilbage og arrangere fodbolddage, siger Laura Juul Hansen.

Projektet har fået titlen 'Sports Create Memories'. I øjeblikket er det blot en betegnelse for Laura Juul Hansens egne bestræbelser, men hun håber, at det en dag kan blive til en organisation, der udbreder fodbold og gode oplevelser over hele verden.

Inspireret af sin mors kræftforløb

Det er ikke første gang, Laura Juul Hansen arrangerer fodbolddage for udsatte børn og unge.

Her i Danmark har hun tidligere stået for fodbolddage for kræftramte børn, og det var her, hun fik blod på tanden til at gøre projektet endnu større.

Inspirationen kom fra Laura Juul Hansens mor, der forinden var blevet ramt af brystkræft.

- Det kom som et stort chok for mig og min familie, husker Laura Juul Hansen.

- Igennem hele hendes kræftforløb indså jeg hvor mange, der hjalp os og var der for os i svære situationer. Det gav mig en øjenåbner for, at nu hvor jeg er sund, rask og ung, vil jeg også gerne gøre en forskel, hvor jeg kan, tilføjer hun.

Laura Juul Hansen sammen med sin mor. Det var moderens kræftforløb, der inspirerede Laura Juul Hansen til at gøre en forskel for udsatte børn og unge.
Laura Juul Hansen sammen med sin mor. Det var moderens kræftforløb, der inspirerede Laura Juul Hansen til at gøre en forskel for udsatte børn og unge.
Foto: Privatfoto

Udstyret, der skal med til Ghana, er indsamlet fra både privatpersoner, organisationer og virksomheder. For eksempel har OK og Gjensidige Kvindeliga bidraget med økonomiske tilskud, 3F har doneret bolde sammen med Select og Europlay, mens Brøndby IF og F.C. Nordsjælland har doneret tøj.

Laura Juul Hansen fremhæver også Mærsk, der sagde ja til at fragte tingene fra Kastrup Lufthavn til Ghana.

- Uden sponsorerne var det aldrig lykkedes, og jeg er meget taknemmelig for opbakningen, siger hun.

I videoen i toppen af artiklen kan du tage med Laura Juul Hansen til Ghana, hvor tøjet deles ud og tages i brug til de lokale fodbolddage.