Kommune når mål for affaldssortering bare to måneder efter opstart

Det er kun to måneder siden, at borgerne i Stevns Kommune skulle få plads til flere skraldespande i indkørslen og begynde at affaldssortere. Allerede nu er det en sucecs.

Stevnsborgerne har taget godt imod de ekstra skraldespande - så godt, at de sorterer endnu mere, end kommunen havde sat som mål. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

"Vi har sorteret vores affald i Stevns Kommune i to måneder og allerede nået målet!"

Sådan lyder det fra Stevns Kommune, der i en pressemeddelelse fortæller, at man før implementeringen af affaldssortering håbede, at 50 procent af husholdningsaffaldet ville blive frasorteret.

Men allerede to måneder efter stevnsborgerne har fået flere skraldespande i indkørslen er målet nået  - og mere til endda.

Læs også Skralde-app skal hjælpe endnu flere borgere med at sortere affald

"Virkelig imponerende"

Således bliver næsten 60 procent af alt husholdningsaffald nu frasorteret og havner ikke længere til restaffald.

- Det er virkelig imponerende, at stevnsborgerne har været så gode til at sortere fra starten - især når jeg tænker på, hvor mange nye vander, vi har skullet lære.

- At borgerne er gode til at sætte sig ind i, hvordan der skal sorteres, er også en kæmpe fordel, når vi ifølge regeringens Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi snart skal til at sortere i ydereligere fire nye fraktioner: pap, farligt affald, drikke- og fødevarekartoner samt tekstiler, lyder det fra Flemming Petersen (V), der er formand for Plan, Miljø og Teknik i Stevns Kommune.

Læs også Affaldsaftale: Borgerne skal fremover sortere ti typer affald

Ikke alt er fryd og gammen

Selvom borgerne tilsyneladende har taget affaldssorteringen til sig, er det ikke sket uden udfordringer.

Her har særligt skraldeposerne til maddaffald og et sorteringsnet, som ganske enkelt ikke har levet op til kravene.

- Vores poser til madaffald har desværre ikke haft den kvalitet, vi forventede, og derfor har vi nu besluttet, at poserne er gratis i hele 2020. Efter sommerferien evaluerer vi ordninge og beslutter, hvad vi så gør, siger Flemming Petersen og tilføjer:

- Ydermere har vores renovatør haft svært ved at følge med efterspørgslen, så nogle har oplevet ikke at få poser, selvom de har bestilt. Det håber vi at råde bod på snarest.

Kommunen har også valgt at uddele et sorteringsnet til borgerne, så de lettere kan kildesortere indenfor.

Desværre har nettet langt fra haft den kvalitet, som håbet - og funktionen er heller ikke i top, da rumdelingen ikke fungerer ordentligt, lyder det fra formanden i Plan, Miljø og Teknik i Stevns Kommune.

Læs også Klamme skraldespande bugner: Gå lidt længere med dit skrald

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik