Kommune advarer: I er alt for mange

I det gode vejr stimler folk sammen ved naturperlen Holtug Kridtbrud

Stevns Kommune brugte blandt andet dette billede fra parkeringspladsen ved Holtug Kridtbrud i sin advarsel på Facebook. Foto: Stevns Kommune

Holtug Kridtbrud ligger smukt ved Stevns Klint, og de lodretter klinter og stisystemer er et populært udflugtsmål for mange - ikke mindst i disse corona-tider.

Og i dag myldrede så mange mennesker mod det forhenværende kridtbrud, at alarm-lamperne begyndte at blinke: Der var for mange mennesker og for mange biler på parkeringspladserne.

Det fik Stevns Kommune til at gribe til en offentlig advarsel på Facebook med et opslag.

-Der er lige nu ALT for mange mennesker ved Holtug Kridtbrud, og det gør det svært at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Først og fremmest at holde afstand, lød det fra den bekymrede kommune.

De oplyste i samme forbindelse, at de sendte en medarbejder til stedet, ligesom de adviserede politiet om sagen. For menneskemængden var langt en overtrædelse af reglen om 10 personer.

Læs også Regeringen vil indføre forbud mod forsamlinger over 10 personer

Stevns Kommune understreger, at de forstår behovet for at nyde naturen og det gode vejr, men at de på det kraftigeste henstiller til, at man overholde retningslinjerne.

Og kommunen er heller ikke i tvivl om, hvad folk skal gøre, hvis de ankommer til et udflugtsmål og det viser sig, at mange andre har fået samme idé.

- Tag et andet sted hen, lyder meldingen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik