Fredning af Stevns Klint sat på hold

Kommunalbestyrelsen på Stevns er tæt på at opgive kravet om at frede Stevns Klint, der sidste sommer blev udnævnt til Unesco-verdensarv. Det sker for at imødekomme de 52 lodsejere, der bor langs Klinten på strækningen mellem Rødvig og Bøgeskoven Havn.

Forleden valgte et snævert flertal på 10 mod ni at droppe kravet om en fredning af Stevns Klint.

Hvis det inden 1. september lykkes at opnå en frivillig aftale med lodsejerne om en sikring af den 20 kilometer lange Trampesti, vil fredningskravet blive trukket tilbage, skriver DAGBLADET Køge.

Forleden valgte et snævert flertal på 10 mod ni at droppe kravet om en fredning af Stevns Klint.

Hvis det inden 1. september lykkes at opnå en frivillig aftale med lodsejerne om en sikring af den 20 kilometer lange Trampesti, vil fredningskravet blive trukket tilbage.

- Det er en god liberal Venstre-holdning at sætte mennesket før systemet. Vi ønsker en fortsat dialog med lodsejerne uden en trussel om fredning hængende over hovedet, sagde Venstres gruppeformand Bjarne Nielsen.

Det gav oppositionen ikke meget for:

- Vi skal fremtidssikre Klinten, og det gør vi ikke med frivillige aftaler med skiftende lodsejere, der bor langs Klinten. Vi har en verdensarv, som vi er sat til at beskytte - det er et ansvar, som skal tages meget alvorligt, sagde Line Krogh Lay (R) ifølge DAGBLADET Køge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik