Elever afvist af gymnasium: Nu blander borgmester sig i sagen

Kommunalbestyrelsen i Stevns er gået ind i kampen for ti unge stevnsboere, der er blevet afvist af Køge Gymnasium.

Borgmesteren i Stevns, Mogens Haugaard Nielsen, reagerer nu på, at  ti unge fra det sydlige Stevns har fået ’nej’ til deres ansøgning om at tage deres ungdomsuddannelse på Køge Gymnasium.

Årsagen er, at de ti unge stevnsboere rent ud sagt bor for langt væk. Som reglerne er nu, kommer ansøgere med længst afstand eller rejsetid nemlig sidst i køen, når der er flere ansøgere end der er kapacitet til.

Afslagene har fået  Mogens Haugaard Nielsen og resten af kommunalbestyrelsen i Stevns op ad stolen. Her finder man det ikke rimeligt, at unge fratages muligheden for at gå på det gymnasium, der ligger tættest på dem.

- I første omgang sender vi et brev til Undervisningsministeren, Regionsrådet samt uddannelsesordførerne i Folketinget, hvor vi giver udtryk for vores bekymring på de unges vegne. Vi finder det meget urimeligt, at en ung fra f.eks. Greve eller Solrød har fortrinsret til Køge Gymnasium selvom de har studiemuligheder tættere på deres bopæl, siger borgmester Mogens Haugaard Nielsen.

- For de unge på Stevns ligger Køge Gymnasium tættest på, og er derfor der de fleste kammerater er. Det er også Køge som by, langt de fleste vil have deres tætte relation til i forhold til f.eks. Solrød, Haslev og Ringsted, som er de gymnasier, Stevnsboerne ellers kan tage til, uddyber borgmesteren.

Stevns Kommune ønsker en hurtig løsning, og derfor opfordrer Kommunalbestyrelsen i brevet til, at der dispenseres for reglerne, så de ti unge stevnboere kan starte på Køge Gymnasium efter sommerferien.

- Folketinget har besluttet, at 95 procent af hver ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Det mål er vi helt enige i, og det arbejder vi intenst på at indfri hver eneste dag, siger Mogens Haugaard Nielsen og fortsætter:

- Så meget desto mere frustrerende er det så, når der bliver lavet optagelsesregler til STX-uddannelsen, som er et regulært benspænd for alle de unge, som ikke har et gymnasium i deres baghave. Og det gælder jo ikke kun unge fra Stevns, men er et landsdækkende problem. Det må simpelt hen laves om.

Det er undervisningsministeren, som har det overordnede ansvar for optagelsesreglerne, og Region Sjælland, som er ansvarlig for kapacitetsstyring og -fordeling på STX-uddannelserne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Tricktyveri tricktyve stjæle

"En blanding af dygtighed og held" - Betjent spottede mistænkt under sin løbetur

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere