Dommer fængsler to mænd for voldtægt af en 14-årig pige

To mænd skal varetægtsfængsles i foreløbig fire uger, imens politiet efterforsker en sag om voldtægt af en 14-årig pige.

Østre Landsret har lørdag besluttet, at to mænd fra Køge skal varetægtsfængsles, imens politiet undersøger sagen om en 14-årig pige, som blev voldtaget.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Tre mænd på henholdsvis 21, 22 og 24 år var i politiets varetægt i sagen, men alle tre blev løsladt af Retten i Roskilde ved et grundlovsforhør onsdag.

Anklagemyndigheden var utilfreds med beslutningen, og efter at have kæret til Østre Landsret har landsretten nu besluttet, at to af mændene - den 21-årige og den 22-årige - skal varetægtsfængsles. Den 24-årige forbliver løsladt.

Hvad angår de to, der skal varetægtsfængsles, har Retten i Roskilde søndag besluttet at varetægtsfængslingen skal gælde i foreløbig fire uger. 

Mændene er sigtet for voldtægt og frihedsberøvelse af den 14-årige pige.

Mandag kom det frem, at det var politiets indtryk, at de tre mænd sammen havde tvunget pigen ind i en bil på Stevns søndag aften.

Herefter skulle de have kørt pigen til en adresse, hvor de havde tvunget hende til at drikke alkohol.

Politiet: Pige blev tvunget til oralsex

Ifølge politiet blev pigen tvunget til at tage tøjet af og udføre oralsex på to af mændene.

Den 22-årige blev anholdt mandag og fik i et grundlovsforhør samme dag sin anholdelse opretholdt i tre døgn.

Natten til onsdag blev den 21-årige mand anholdt, og onsdag formiddag meldte den 24-årige sig til politiet.

De tre blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde onsdag, hvor retsmødet foregik for lukkede døre.

Når et grundlovsforhør er for lukkede døre, forhindres offentligheden i at høre nærmere om sagens beviser, eller hvad de sigtede eventuelt forklarer.

Sigtelsen læses derimod op for åbne døre, ligesom forsvareren kan fortælle, hvordan den mistænkte forholder sig til sigtelsen.

/ritzau/