Derfor jubler de over tallet 232 i Stevns

Borgmesteren i Stevns Kommune glæder sig over, at indbyggertallet stiger for tredje år i træk.

Mogens Haugaard Nielsen, borgmester i Stevns Kommune. Foto: Scanpix & TV 2 Øst

De jubler i Stevns. Det skyldes tallet 232.

Det er nemlig det antal borgere, som indbyggertallet  i Stevns Kommune er steget med, og dermed har man for tredje år i træk oplevet en stigning.

Det er ikke fordi, der er tale om eksplosive tal. Helt præcist steg indbyggertallet til 22.260 personer i 2016, hvilket svarer til en vækst på 1,04 procent.

Men det er ikke selve tallet, som borgmester Mogens Haugaard Nielsen glæder sig mest over. Det er tendensen, der tæller, fordi det ifølge borgmestren fortæller en positiv historie om Stevns Kommune.

Læs også Indbygger-boom i Borup

Et stærkt signal
- Indtil 2013 havde vi en stagnation, men nu er det vendt, og bare det at vi er i plus, er et stærkt signal om, at vi er blevet et attraktivt sted at bosætte sig i, siger Mogens Haugaard Nielsen til TV 2 Lorry.

Borgmesteren peger på flere årsager til den positive udvikling.  

- Det er min vurdering, at det primært skyldes, at vores boliger har en attraktiv prissætning i forhold til kommuner tættere på København, samt de nye attraktive udstykninger, hvor børnefamilier kan få skiftet deres lejlighed i for eksempel København ud med et helt nyt hus i nærheden af vandet, naturen og gode institutioner og skoler. Samtidig ligger vi geografisk indenfor en acceptabel afstand fra arbejdspladser i hovedstadsområdet, siger han.

Kommunalbestyrelsen har nu en vision om at arbejde frem mod to-procents-vækst. For at nå det mål skal man blandt andet tiltrække nye borgere ved at lægge flere kræfter i infrastrukturen og ved at kunne tilbyde spændende og attraktive grunde både privat og kommunalt.

Læs også Nedgangen er vendt: Indbyggertallet stiger igen i Halsnæs

Ikke rivaler med nabokommuner
Stevns Kommune havde den kraftigste vækst i befolkningen i 2016 sammenlignet med nabokommunerne Køge og Faxe, men det skal ifølge Mogens Haugaard Nielsen ikke opfattes som en rivalisering kommunerne imellem.

- Tværtimod. Køge oplever stor vækst og får de kommende år et nyt supersygehus samt en ny togstation, som vil mindske rejsetiden til København, og det påvirker også os, for vi kan bidrage med bosætningen og arbejdskraften i Køge, så det er et samarbejde, som vi er meget glade for, siger han til TV 2 Lorry.

I alt flyttede 1.483 personer til Stevns Kommune i 2016, mens 1.320 personer flyttede fra kommunen. Desuden blev der født lidt flere børn i kommunen, mens der samtidig døde færre indbyggere i forhold til de foregående år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik