Borgere på Stevns kan nu udleje deres helårsbolig 100 dage om året

Folketinget har gjort det muligt at udleje sin helårsbolig i op til 70 dage om året. Nu har kommunalbestyrelsen på Stevns besluttet at øge antallet af dage til 100 dage.

Stevns vil gerne tiltrække endnu flere turister.

Derfor har kommunalbestyrelsen besluttet, at borgere nu kan udleje deres helårsbolig 100 dage om året.

Beslutningen kommer i forlængelse af kommunens turismestrategi, som har som et af sine indsatsområder at skabe flere overnatningssteder.

- Vi er godt i gang med at forløse et turismepotentiale for Stevns, og derfor kommer vi til at mangle overnatningsmuligheder i fremtiden, udtaler Stevns’ borgmester Anette Mortensen i en pressemeddelelse.

Vil gøre lagkagen større

Folketinget vedtog tidligere på året et tillæg til campingloven, som giver alle med en helårsbolig ret til at leje den ud op til 70 dage om året.

De enkelte kommuner kan dog vælge at hæve grænsen på 70 dage til 100 dage, hvilket man nu har besluttet at gøre på Stevns.

- Den store økonomiske turismegevinst kommer, når vores gæster bliver i flere dage, for så bruger de i højere grad vores butikker, spisesteder osv.

- Herudover tror vi på, at flere turister, som bliver længere, vil trække endnu flere til, hvilket skaber yderligere økonomisk vækst. Vi skal simpelt hen gøre lagkagen større, og det forudsætter altså, at turisterne har et sted overnatte, siger Anette Mortensen.

Fakta om udlejning af helårsbolig