Borgere efterspørger fartkontroller: Politiet kan ikke følge med

Det strømmer ind med henvendelser til politiet fra borgere, der efterspørger fartkontroller. Men politiet har ikke ressourcer nok til at opfylde alle ønskerne.

Politiets Automatiske Trafik Kontrol (ATK) modtager i øjeblikket rigtig mange henvendelser fra borgere med opfordring til fartkontrol på veje, hvor det opleves, at mange bilister træder alt for hårdt på speederen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der samtidig erkender, at de slet ikke kan honorere alle opfordringerne.

- For det første råder vi over begrænsede ressourcer til ATK-måling, men der er også en hensyntagen til, at vi har prioriterede målesteder og strækninger med et meget højt trafikpres samt det faktum, at der skal være nogle rent fysiske forhold, der er i orden, så vi kan benytte det automatiske målesystem, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi besigtiger ofte steder, som vi finder "ikke egnede” til ATK måling, men kan så i stedet finde nærliggende strækninger, hvor det er muligt at måle. Vi tror at vores synlige tilstedeværelse kan være med til at lægge en dæmper på hastigheden i hele lokalområdet, lyder det fra politikredsen.

Over 100 bilister blitzet på Stevns

Meget tyder på, at der kan være noget at komme efter, når borgere henvender sig med idéer til målesteder.

Så sent som i går, onsdag, rullede Midt- og Vestsjællands Politi deres fartmåler ud på Stevns, hvor de havde fået borgerhenvendelser om, at der blev kørt for stærkt på nogle strækninger.

Det ene sted var Stevnsvej, hvor Midt- og Vestsjællands Politi tidligere har målt meget synligt og ikke opfattet overskridelserne som ekstraordinære i forhold til, hvad de generelt oplever i politikredsen.

- I går valgte vi imidlertid en noget mere skjult placering og kunne konstatere, at der var et betydeligt antal bilister der kørte for hurtigt i 50 km/t zonen på Stevnsvej.

- Hele 101 bilister blev blitzet i tidsrummet mellem kl. 14:00 og 16:45, heraf var seks overskridelser til klip og højeste hastighed, der blev målt var 93 km/t. Det betyder en betydelig bøde samt en betinget frakendelse af kørekortet, lyder det fra politiet, der bagefter kørte deres måler til Frøslevvej i Store Heddinge.

Her havde nogle borgere henvendt sig om, at der blev kørt for stærkt i en 50 km/t zone. Ifølge politiet var der ikke meget trafik på den mindre vej, men der var dog indikationer på, at der blev kørt for stærkt, da 6 ud af 77 bilister blev blitzet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere