Besøgscenter ved Stevns Klint tæt på realitet efter stor donation

Et stort og internationalt besøgscenter ved Stevns Klint er kommet et stort skridt nærmere efter donationer fra fonde på 80 millioner kroner.

80 millioner kroner fra tre forskellige fonde sender nu et prestigiøst besøgscenter for Stevns Klint ved kalkbruddet i Boesdal et stort skridt nærmere.

Med donationerne sikret er byggeprojektet meget tæt på at kunne realiseres.

Det oplyser Stevns Kommune på sin hjemmeside.

- Det er helt utroligt at kunne sige, at det lykkedes, siger borgmester i Stevns Kommune, Anette Mortensen fra partiet Venstre. 

- Vi er mange, som har glædet os til i dag, hvor vi har fået fondenes tilsagn om økonomisk støtte til byggeriet af et besøgscenter i verdensklasse. Det er vi virkelig glade for og stolte af. Det er et stort og vigtigt skridt for de planer og ønsker, vi har for at fortælle om Stevns Klint som UNESCO Verdensarv og for vores område.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal støtter med 50 millioner kroner, mens 15 millioner kroner kommer fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Augustinus Fonden, der ligeledes spytter 15 millioner kroner i kassen.

Stevns Kommune investerer samtidig 10 millioner kroner i udviklingen af området.

Besøgscenteret skal efter planen ligger ved Boesdal Kalkbrud, der op til 1970’erne var et aktivt kalkbrud. I dag er området indstillet af Slots- og Kulturstyrelsen til fredning.

Det er planen, at der ved udgangen af 2018 skal sættes gang i en arkitektkonkurrence om at få lov til at designe besøgscenteret.

- Med den store støtte til besøgscenteret og formidlingen af klintens store historie får vi det fyrtårn, der kan formidle historien til danske og udenlandske gæster og samtidig være omdrejningspunkt for den videre udvikling af området til glæde for gæster og til glæde for lokalområdet, siger borgmester Anette Mortensen.

Stevns Klint blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv i 2014 med begrundelsen, at stedet er det bedste sted i verden til at se sporene fra den asteroide, der for 66 millioner år siden var medvirkende til, at mere end halvdelen af alt liv på Jorden uddøde, herunder dinosaurerne.

Besøgscentret forventes indviet ultimo 2021.

TV 2 Lorry besøgte Stevns Klint denne sommer. Se indslaget om verdensarven ved vandet i indslaget her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere