"Ildelugtende" station skal have makeover: "Det er pinligt"

Nørreport Station og Hovedbanegården trænger til en kærlig hånd. Nu er der afsat 242 millioner kroner til at forskønne den ene og modernisere den anden.


Dyster, kedelig, ildelugtende.

Det er nogle af de ord, der kommer frem, når man spørger folk, hvad de tænker om Danmarks mest benyttede station, Nørreport.

- Jeg synes, det er en disgrace (skamplet red.). Det er pinligt, og vi kan ikke være bekendt at vise det frem, lyder det fra Kirsten Gani, der benytter sig af Nørreport Station.

Tid til forskønnelse

Selvom Nørreport i gadeplan fik en ordentlig overhaling tilbage i 2015, så halter perronerne bagefter. Og derfor er det også på tide, at de får en kærlig hånd, lyder det fra de passagerer TV 2 Lorry har talt med.

Det sker dog snart.

Fakta

Fredag har Transportministeriet nemlig meldt ud, at DSB har fået grønt lys og 25 millioner kroner til at forskønne stationen. Det er en del af infrastrukturaftalen.

Det betyder, at stationen skal gøres til et mere behageligt og trygt sted at opholde sig. Det gælder blandt andet trapper og perroner, ligesom der vil blive fjernet både lugtgener og graffiti på stationen, lyder det i aftalen.

Ugens Vinderspørgsmål

217 millioner kroner til Hovedbanegården

Det er dog ikke kun brugere af Nørreport Station, der kan se frem til en forskønnelse. Hovedbanegården skal nemlig moderniseres, og det er der blevet afsat 217 millioner kroner til.

Ombygningen vil især blive synlig ud mod Reventlowsgade, hvor dele af banegårdens facader vil blive åbnet til brug for butikker, cafeer og lignende.

Moderniseringen af begge stationer forventes at gå i gang i år.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvad passagererne mener om Nørreport Station.

Københavns Hovedbanegård og Nørreport kunne trænge til en makeover. Særligt S-togs-perronerne hos sidstnævnte er decideret grimme, som Nicklas Enevoldsen har skrevet til vores "Spørg Os redaktion". Men nu er der sat penge af til at modernisere de to trafikale knudepunkter


Seneste Spørg Os artikler