Borgmester svarer: Derfor beholder kommune busskure i glas, selvom de smadres gang på gang

Smadrede læskure og glasskår spredt over asfalten. Borgmesteren i Albertslund er ganske godt bekendt med lige netop den problematik, og her i artiklen svarer han på, hvorfor man ikke finder et alternativ.

Læskure af glas ved busstoppesteder er ikke meget værd, hvis de er blevet smadret af forbipasserende hærværksmænd, som det er tilfældet flere steder i Albertslund.

En kedelig og kostbar affære, mener Lysette Hansen fra Albertslund, som derfor har kontaktet Spørg Os på TV 2 Lorry med en undren:

- I Albertslund er der ofte busskure, hvor glasset er smadret. Som bruger af offentlig transport provokerer det mig at skulle blive ved med at betale til det. Så jeg vil gerne vide, hvorfor der ikke bliver skiftet taktik? lyder spørgsmålet.

Og Lysette Hansen er langt fra alene om at undre sig.

- Jeg går jævnligt nede ved Egelundsskolen. Der kommer jeg gående med hunden, og så er de smadret. Det er næsten hver weekend. Jeg synes også, at det er dyrt for kommunen. Det er som at smide penge lige ud i luften, siger Jørgen Nielsen fra Albertslund til TV 2 Lorry.

For at få svar på spørgsmålet om, hvorfor man ikke finder en anden løsning end skrøbelige læskure af glas, har TV 2 Lorry stillet Lysette Hansen spørgsmål videre til Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (S).

Og på Albertslund Rådhus er de bekendte med problematikken.

- Det er en kendt problematik i Albertslund ligesom det er i de øvrige kommuner, der har glasbusskure, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

- Regningen ender i virkeligheden to steder. Den ender dels hos kommunen, fordi vi har halvdelen af de læskure står i Albertslund, og så ender regningen faktisk også hos ClearChannel, som drifter den anden halvdel af skurene.

Borgmester: Skure i glas skaber tryghed

Albertslund Kommune har allerede undersøgt, om der findes nogle alternativer til glas - men løsningen er ikke helt så lige til, viser det sig.

- De kendte alternativer til glas er metal - eller det vi kalder strækmetal - det betyder, at man lukker busskuret mere. Det vil sige, at hvis man står i busskuret, så bliver det sværere at orientere sig om, hvad der sker rundt omkring. Og det er altså med til at øge en utryghedsfølelse, fordi man ikke kan se, hvad der sker omkring en, forklarer Steen Christiansen.

Borgmesterens argument er dog ikke nok til at overbevise Jørgen Nielsen - som da også til daglig har følgeskab af sin rottweiler.

Følg med på Spørg Os siden

  • Se, hvad vi allerede har svaret på
  • Stem på ugens udvalgte spørgsmål
  • Skriv dit eget spørgsmål, der kan undersøges journalistisk
  • Kom ind på siden her

- Jeg vi da hellere have, at vi sparer de penge, og så får nogle af de gamle op igen. Jeg synes, at det er irriterende at se alle de glasskår, der ligger, siger han.

For at vende tilbage til Lysette Hansens spørgsmål om, hvorfor man ikke skifter strategi, må svaret - indtil man finder et bedre alternativ - altså være, at det handler om, hvorvidt man som kommune er villig til at betale regningen for at øge trygheden.

Og her er Steen Christiansen altså tydelig omkring Albertslund Kommunes prioriteter.

- Vi er optaget af, at borgerne føler sig trygge i Albertslund. Også når man skal tage bussen. og det er sådan, at når man står i et busskur med glas på siderne, så er der transparens. Det betyder, man kan orientere sig i byrummet og se, hvad der sker, og det er med til at øge trygheden.

Tak til Lysette og Jørgen for spørgsmålene!

Hvad koster det at genskabe et busskur?

  • Efter vi har publiceret svaret her, har Albertslund kommune vendt tilbage på vores forespørgsel om, hvad den her vandalisme koster

  • Ikke med det samlede beløb om året, men med en - svimlende - stykpris

  • Prisen for genopretning af et busstoppested ligger mellem 70-80.000 kroner for oprydning og udskiftning af glas


Spørg Os - Formular

_

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik