Serie Søndagsmagasinet

15:03

Dette afsnit

Kongehallen i Sagnlandet

Sagnlandet Lejre har siden sidste år arbejdet på at genskabe en enorm vikingehal, som for 10 år siden blev udgravet få kilometer derfra - i Gl. Lejre.

Der er fældet 1.000 tons egetræstømmer for at kunne bygge kongehallen og hirdens hus, som er ved at blive opført lige ved siden af. Hirdens hus, som er det sted hvor kongens følge boede, skal bruges som overnatning for lejrskoler. Kongehallen har form af et stort skib, der er vendt på hovedet, for sådan er arkæologerne overbeviste om, at den rigtige kongehal har set ud. Den 600 kvadratmeter store vikingehal skal stå færdig næste år, og den vil til den tid være fyldt med masser af aktiviteter, så man på egen krop kan opleve, hvordan vikingerne har levet.

26/08/2019

Søndagsmagasinet er nære historier, lokale virksomhedsportrætter, underholdende reportager fra det lokale foreningsliv, egnshistorier og meget mere.

Historier er der mange af, men det er ganske enkelt ikke ofte nok, at vi kan nå forbi hele vores sendeområde i løbet af den daglige nyhedsdækning.

Søndagsmagasinet giver plads til både nyheder og længere historier, hvor der er tid til at gå mere i dybden med fortællingerne. Vi besskriver hvad der optager folk i lokalområdet og hvad der skaber debat.

Holder du til i vores sendeområde omkring byer som eksempelvis Helsinge, Hundested, Frederikssund, Jægerpris, Lejre eller Borup, og har kendskab til en historie, som du synes skal fortælles i Søndagsmagasinet, så send en mail til redaktionen:   Sondagsmagasinet@tv2lorry.dk

Afsnit

Alle serier A-Å