Serie Søndagsmagasinet

14:14

Dette afsnit

Jødernes flugt over Øresund

I Snekkersten i Nordsjælland har syv ældre herrer brugt flere år på at lave deres egen markering af 75-året for jødernes flugt over Øresund i oktober 1943. Og hædre jødernes redningsmænd.

Syv dedikerede mænd har i fire år arbejdet på et stort projekt. Med blandt andet et skuespil på den lokale Skotterup Strand ved Snekkersten ville de hædre de mange lokale fiskere og andre mennesker, der med livet som indsats hjalp mere end 7000 jøder over Øresund i 1943. Alene på en halvanden kilometer lang strækning ved Snekkersten blev 700 jøder i løbet af få dage reddet i sikkerhed i Sverige.

21/10/2018

Søndagsmagasinet er nære historier, lokale virksomhedsportrætter, underholdende reportager fra det lokale foreningsliv, egnshistorier og meget mere.

Historier er der mange af, men det er ganske enkelt ikke ofte nok, at vi kan nå forbi hele vores sendeområde i løbet af den daglige nyhedsdækning.

Søndagsmagasinet giver plads til både nyheder og længere historier, hvor der er tid til at gå mere i dybden med fortællingerne. Vi besskriver hvad der optager folk i lokalområdet og hvad der skaber debat.

Holder du til i vores sendeområde omkring byer som eksempelvis Helsinge, Hundested, Frederikssund, Jægerpris, Lejre eller Borup, og har kendskab til en historie, som du synes skal fortælles i Søndagsmagasinet, så send en mail til redaktionen:   Sondagsmagasinet@tv2lorry.dk

Afsnit

Alle serier A-Å