Serie
Søndagsmagasinet

Højreekstremisme i hovedstadsområdet

Den venstreorienterede organisation har i en længere periode fulgt den højreradikale aktivitet nøje bl.a. ved at infiltrere miljøerne. David Boysen fra Lyngby Fodboldklub er igennem en længere periode blevet udsat for grove racistiske bemærkninger fra tribunerene, fordi han er jøde. René er forsker på Sociologi på KU, ph.d. og ekstern Lektor. René kommer i studiet og fortæller om den udvikling, racismen har været igennem i Hovedstadsområdet de seneste år - bl.a. med udgangspunkt i Pegida-demo og terror. 19-årige Eman fra Nørrebro oplever stort set ikke en uge, hvor hun ikke er udsat for racisme. Hun er troende muslim, og temmelig forarget over den måde hun bliver behandlet - bl.a. fordi hun bærer tørklæde. Men nu har hun fået nok, og har meldt sig ind i organisationen "Racismefri By", for at været med i kampen om at komme racismen til livs.
7/8/2020

Søndagsmagasinet er nære historier, lokale virksomhedsportrætter, underholdende reportager fra det lokale foreningsliv, egnshistorier og meget mere.
Historier er der mange af, men det er ganske enkelt ikke ofte nok, at vi kan nå forbi hele vores sendeområde i løbet af den daglige nyhedsdækning.
Søndagsmagasinet giver plads til både nyheder og længere historier, hvor der er tid til at gå mere i dybden med fortællingerne. Vi besskriver hvad der optager folk i lokalområdet og hvad der skaber debat.
Holder du til i vores sendeområde omkring byer som eksempelvis Helsinge, Hundested, Frederikssund, Jægerpris, Lejre eller Borup, og har kendskab til en historie, som du synes skal fortælles i Søndagsmagasinet, så send en mail til redaktionen:   Sondagsmagasinet@tv2lorry.dk