Søndagsmagasinet

Her er plads til både nyheder og længere historier og tid til at gå i dybden med fortællingerne.  Vi beskriver det der optager og skaber debat i lokalområdet. Holder du til i Lorryland omkring f.eks. Lejre, Helsinge, Hundested, Frederikssund eller Solrød og har kendskab til en historie, som du synes skal fortælles i Søndagsmagasinet, så send en mail til: sondagsmagasinet@tv2lorry.dk

David Boysen fra Lyngby Fodboldklub bliver udsat for grove racistiske tilråb fra tribunerene, fordi han er jøde. Højreekstrimistiske miljøer i Købehavn og omegn vinder frem, lyder det fra researchgruppen Redox.

Højreekstremisme i hovedstadsområdet

Den venstreorienterede organisation har i en længere periode fulgt den højreradikale aktivitet nøje bl.a. ved at infiltrere miljøerne. David Boysen fra Lyngby Fodboldklub er igennem en længere periode blevet udsat for grove racistiske bemærkninger fra tribunerene, fordi han er jøde. René er forsker på Sociologi på KU, ph.d. og ekstern Lektor. René kommer i studiet og fortæller om den udvikling, racismen har været igennem i Hovedstadsområdet de seneste år - bl.a. med udgangspunkt i Pegida-demo og terror. 19-årige Eman fra Nørrebro oplever stort set ikke en uge, hvor hun ikke er udsat for racisme. Hun er troende muslim, og temmelig forarget over den måde hun bliver behandlet - bl.a. fordi hun bærer tørklæde. Men nu har hun fået nok, og har meldt sig ind i organisationen "Racismefri By", for at været med i kampen om at komme racismen til livs.
23/3/2015