Serie Søndagsmagasinet

15:13

Dette afsnit

Dyrehaven – den designede natur

10 kilometer nord for København ligger Jægersborg Dyrehave, i daglig tale bare kaldet Dyrehaven. En kæmpe park med flere tusinde hjorte og gamle krogede egetræer. Det kan minde om et stykke vild natur. Men det er en illusion.

Den kæmpestore hjortebestand gør sit til, at den 10 kvadratkilometer store Dyrehave ved Klampenborg ser ud, som den gør. Med store græsarealer, lyse og åbne skove og træer, der er gået ud og står eller ligger og rådner, fordi dyrene har spist den bark, der skal give dem næring. Alt sammen gavnligt for biodiversiteten, altså den biologiske mangfoldighed. Men kun muligt i sin nuværende form, fordi det er menneskestyret: Med maskiner får skoven hjælp til udtynding, dyrene bliver fodret om vinteren. Og hvert år bliver cirka 700 af dem skudt, for at der ikke skal blive for mange. Og måske den menneskeskabte Dyrehave bliver endnu større. I hvert fald er der tanker om, at den fremover også skal til at omfatte en stor del af Jægersborg Hegn.

24/02/2019

Søndagsmagasinet er nære historier, lokale virksomhedsportrætter, underholdende reportager fra det lokale foreningsliv, egnshistorier og meget mere.

Historier er der mange af, men det er ganske enkelt ikke ofte nok, at vi kan nå forbi hele vores sendeområde i løbet af den daglige nyhedsdækning.

Søndagsmagasinet giver plads til både nyheder og længere historier, hvor der er tid til at gå mere i dybden med fortællingerne. Vi besskriver hvad der optager folk i lokalområdet og hvad der skaber debat.

Holder du til i vores sendeområde omkring byer som eksempelvis Helsinge, Hundested, Frederikssund, Jægerpris, Lejre eller Borup, og har kendskab til en historie, som du synes skal fortælles i Søndagsmagasinet, så send en mail til redaktionen:   Sondagsmagasinet@tv2lorry.dk

Afsnit

Alle serier A-Å