Det fås ikke bedre end ved Stevns Klint

NATUR: Stevns Klint - en bid af sommerlandet, hvor græsk middelhavsstemning går hånd i hånd med tydelige spor fra dinosaurernes udslettelse.

Fiskeler. Det tynde lag ler, som markerer en masseuddøen på jorden for omkring 65 millioner år siden, da dinosaurerne måtte kapitulere, ses ganske tydeligt hér.

TV 2/Bornholm er taget til Stevns Klint som del af et sommerprojekt mellem TV 2-regionerne. Mange danskere ventes igen i år at feriere i Danmark, og hvad skal de så opleve?

Tip til din ferie i Danmark


TV2 Øst har guidet journalist William Husted og fotograf Kristian Vang fra TV 2/Bornholm rundt i det sjællandske sommerland i fire forskellige kategorier - og når det handler om natur, er turen selvfølgelig gået til havet ud for Stevns Klint.

Her opleves fiskeleret bedre end nogen andre steder.

- Her får du beviset på dinosaurernes, øglernes udslettelse. Lige her, siger Kenn Cardozo, der er skipper på Klintens Boattours.

Stevns Klint - en ikke så høj, men meget lang klint - er imponerende i sit udtryk. Fra havsiden tager den sig hvid og lavdelt ud.

Visse steder nærmest middelhavsagtigt med græske noter. Det er et fantastisk sted, hvor historien - jordens historie med millioner af år på bagen - bliver formidlet af jorden selv.

Med spor fra kridttiden. Fra den kolde krig. Og fiskeleret.


Tommy Kaas fra TV 2 Bornholm får sig en oplevelse ved at se Stevns Klint fra vandet.