Alpaka Walk er det nye sort

Alpakaen er på vej frem i Danmark. De kan blandt andet bruges som terapidyr og er virkelig gode at gå tur med.

Hvis du ikke ved, hvordan en alpaka ser ud, kan du godt glæde dig.

Det er et ejendommeligt dyr, der minder lidt om et langbenet får med girafhals, kæmpestore øjne og 80’er pandehår.

Jeres udsendte er ikke vokset op med dyr. Så jeg har det bedst, hvis dyr, der er større end en huskat, er i indhegning eller bliver set gennem en bilrude.

Men alpakaen vinder ved nærmere bekendtskab.

Lorry 4 BØRN 2


Selvom de er relativt store og kan veje op til 85 kilo, er de meget rolige. De bliver kaldt et nabovenligt dyr, fordi de nærmest ikke siger en lyd. De lugter heller ikke ret meget. Og så ser de bare enormt søde ud, med de der gigantiske øjne.

Vi skal prøve en Alpaka Walk, hvor man går tur med sin egen alpaka i snor.

Jeg får lov at gå med Montreux og Camilla Kristiansen, som er dyrlæge og ejer gården tager alpakaen Devon med, for alpakaer kan ikke lide at være alene.

Formålet med en Alpaka Walk er at komme helt ned i gear og være til stede i øjeblikket. Det virker. Der sænker sig en ro, når man traver af sted med en alpaka, det er en form for mindfulness.

Tip til ferien i Danmark


Turen foregår i alpakaens tempo, og det er faktisk ret hyggeligt. Det er lidt som at gå tur men en meget stor, velopdragen hund.

Det er formentlig også derfor at alpakaen flere steder i verden bliver brugt som terapidyr.

Virkelyst Alpakafarm bliver drevet af ægteparret Camilla og Kasper Kristiansen.

Det var mest for hyggens skyld, at de købte de to første alpakaer i 2013. Men det greb om sig, og i dag har de 69 stykker.

Efter flere henvendelser fra folk, der gerne ville kigge på alpakaerne, besluttede de for et par år siden at forsøge at gøre det til deres levevej.

Du kan læse mere om alpakaerne på www.VirkelystAlpacafarm.dk