Stigende tendens: Mand skabte stor forargelse med sin penis

Politiet modtog i weekenden flere anmeldelser fra kvinder, der var blevet krænket af en blotter ved stranden. Tal viser, at politiet oftere må rykke ud til sådanne sager.

Flere kvindelige borgere fik sig lørdag aften et chok ved stranden ved Solrød.

Klokken 20.22 fik politiet flere anmeldelser fra kvinder om en mand, der havde taget opstilling på Jersie Strandvej ved Parkvej.

- Han havde stået med sin penis i hånden og ifølge anmeldelserne masturberet, så de kvindelige anmeldere, der havde passeret manden, havde fået krænket deres blufærdighed, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport med weekendens hændelser.

Havde uplejet skæg

Politiet sendte en patrulje til stedet for at lede efter manden, der blev beskrevet som værende cirka 40 år gammel og cirka 190 centimeter høj,

Han havde kort brunligt/sort hår og uplejet skæg, og han var iført en t-shirt og et par shorts med lynlås og lommer.


Politipatruljen fandt imidlertid ikke manden med det blottede lem.

Han vil ellers kunne forvente at blive sigtet for sin blufærdighedskrænkende adfærd, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Stor stigning

Lørdagens blotterepisode i Solrød er blot en af et stigende antal anmeldelser om blufærdighedskrænkelse. 

I andet kvartal i år blev der på landsplan anmeldt 220 sager om blufærdighedskrænkelse ved blotteri, hvilket er rekordhøjt og en stigning på 71 procent sammenlignet med samme periode i 2019. Sammelignet med andet kvartal sidste år er der sket en stigning på 33 procent.

Det viser en gennemgang, som TV 2 Lorry har lavet af anmeldelsestal fra Danmarks Statistik.

De 220 anmeldelser er desuden det højeste antal, der er anmeldt på et enkelt kvartal gennem de sidste ti år.

Af tallene fremgår det yderligere, at antallet af blotteranmeldelser generelt har været stigende de senere år, og sidste år toppede med i alt 550 anmeldelser på landsplan. 

Sådan straffes blufærdighedskrænkelse

Blufærdighedskrænkelse straffes som udgangspunkt med bøde eller fængsel i op til 2 år. 

Det er imidlertid en skærpende omstændighed, hvis krænkelsen har været af et barn under 15 år, hvortil straffes kan stige til fire års fængsel.

Der straffes oftest efter straffelovens § 232 i sager om blotteri eller beføling. Disse sager kan give ubetingede frihedsstraffe på op imod cirka 200 dages fængsel.