Politiet advarer om særlig indbrudstendens efter flere indbrud i påsken

Politiet opfordrer boligejere i to indbrudsplagede kommuner til at gardere sig mod ubudne gæster ved hjælp af en række præventive værktøjer. Se dem nede i artiklen.

Der blev i påskedagene begået flere indbrud i påsken, og særligt to kommuner skiller sig ud i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

Det drejer sig som om Greve og Solrød.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der har undersøgt indbruddene nærmere i de to nabokommuner.

Her tegner der sig ifølge politiet en særlig tendens i flere af sagerne.

Blandt de anmeldte indbrud har politiet nemlig bemærket en lidt anderledes måde at skaffe sig adgang til de private boliger for at stjæle.

Bryder ind via førstesal

I flere tilfælde havde indbrudstyven anvendt en stige for at skaffe sig adgang til boligen på førstesalen.

Det tolker politiet som en måde at omgå en tyverialarm i boligens stueplan, hvor en indbrudstyv normalt vil forsøge at skaffe sig adgang, skriver Midt-og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

De øvrige indbrud i Greve og Solrød er foregået ved mere klassiske indbrudsmetoder som for eksempel opbrydning af døre eller vinduer, knusning eller aflistning af ruder, så indbrudstyven kan række ind for at enten at åbne vinduet eller låse døren op via den indvendige vrider.

Foreløbig færre indbrud i år

Trods flere indbrud i påsken er antallet af indbrud i private boliger i både Greve og Solrød kommuner indtil nu i år under niveauet for samme periode i både 2019 og 2020. Det viser en opgørelse, som politiet har lavet tirsdag efter påske, står der i politiets døgnrapport.

Greve kommune har haft i alt 49 anmeldelser i år om indbrud i private boliger mod 29 i Solrød kommune.

I samme periode i 2020 var tallene henholdsvis 92 anmeldelser i Greve og 47 i Solrød kommune.


Anbefaler indbrudsikring

Midt-og Vestsjællands Politi opfordrer boligejere til at få foretaget indbrudssikring, da det ifølge politiet er et vigtigt element, der kan gøre det mere besværligt for en indbrudstyv at skaffe sig adgang ens hjem. Samtidig kan det også give boligejere mere tryghed i hverdagen, lyder det.

Indbrudssikring kan ske på mange forskellige måder alt afhængig af ens boligforhold. Man kan blandt andet hente gode råd og inspiration på hjemmesiderne www.stopindbrud.dk eller www.botrygt.dk, hvor man via en online test kan få inspiration til at sikre sin bolig bedre.

Hurtige, men præventive råd kunne f.eks. være:

Nabohjælp kan gøre en forskel

Midt- og Vestsjællands Politi anbefaler desuden, at man som boligejer tilmelder sig nabohjælp via appen Nabohjælp, da dette også kan være med til at forhindre indbrud i ens lokalområde, når alles øjne er rettet mod fremmede personer, der færdes i området. 

- Hold øje med dit lokalområde og henvend dig for eksempel. til fremmede for at spørge, om de har brug for hjælp til noget. Fortæl også din nabo eller genbo, at du måske er bortrejst i nogle dage, så andre kan holde øje med din bolig, lyder rådet fra politiet.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer endvidere til at ringe til det lokale politi på telefonnummer 114, hvis man ser noget mistænkeligt i sit lokalområde. 

Er man vidne til et igangværende indbrud eller forsøg herpå, skal politiet kontaktes straks via 112 med oplysninger om de personer eller køretøjer, der er relevante i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere