Plejecenter ramt af smitte-udbrud - udsteder besøgsforbud

Et plejecenter i Solrød har tidligere været ramt af coronavirus, men nu er flere medarbejdere igen smittet.

Solrød er en af de kommuner, der i de seneste måneder, har været hårdt ramt af covid-19.

Smitten har indtil videre floreret blandt unge, men nu er der kommet et udbrud af corona på et plejecenter i kommunen.

Det drejer sig om Christians Have Plejecenter, hvor tre medarbejdere og to beboere er testet positiv for coronavirus.

Ældrechef i Solrød Kommune, Bente Gaardhøj Johansen, ved ikke, hvordan smitten er startet på plejecentret, men er ærgerlig over den nye udvikling.

- Det er jo rigtig ærgerligt med det her udbrud, men samtidig må vi jo også være realistiske og regne med, at det her begynder at sprede sig flere steder, siger Bente Gaardhøj Johansen.

Artiklen fortsætter efter kort.

Borgmester, Niels Emil Hörup (V), siger, at det er trist at se, og at de tager situationen meget alvorligt.

- Det er en lumsk og snedig virus, så den er svær at holde helt ude, og det understreger jo bare, at vi bliver nødt til at være ekstra opmærksomme på det her.

Christians Have Plejecenter, som er det eneste plejecenter i Solrød, er opdelt i en privat og en kommunal afdeling.

Man har nu valgt at udstede et besøgsforbud på hele plejecentret.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at plejecentret oplever udbrud af covid-19. I juni kunne plejecentret meddele, at fem ansatte og én borger var smittede.

- Det er da trist at stå med det her igen, men jeg tror ikke, at jeg med sikkerhed kan sige, at det ikke vil ske igen, siger Bente Gaardhøj Johansen.

Yderligere meddeler Bente Gaardhøj Johansen, at man er gået i gang med at teste alle medarbejdere og beboere i den bogruppe, hvor corona-udbruddet blev sporet.

Et større problem

Coronavirus har plaget Solrød Kommune hårdt siden i sommer. Kommunen har både været udråbt som et hotspot, og yderligere måtte ungdomsskolen "10 Solrød" den 28. september sende alle elever hjem.

Borgmester, Niels Emil Hörup, siger at der er en helt klar forklaring på, hvorfor kommunen døjer med et højt smittetal.

- Vi har oplevet to privatfester med unge, hvor der har været to superspredere til stede, og det er den alt overvejende forklaring på problemet.

I et forsøg på at komme det høje smittetal til livs har kommunen, den 27. september, sendt meddelelser ud på forældre-intra på kommunens skoler med en opfordring til forældrene om at tage en snak med sine børn.

Plejecentrene i Danmark har stort set været corona-fri i løbet af sommeren, men der er i løbet af efteråret blevet registreret flere tilfælde af covid-19 på plejecentrene.